Proiect gratuit de casa pe structura de lemn – locul 3 la segmentul case mici

proiect gratuit de casa pe structura de lemn Imagine fatada
proiect gratuit de casa pe structura de lemn
Plansa

Acest proiect gratuit de casa pe structura de lemn aparținând arhitectului Mirișan, de la Arhitech, Cluj Napoca, cel care s-a bucurat de ocuparea locului 1 la case mari, are o structură similară cu surata mai mare. S-a dorit integrarea materialelor aflate în zonă – piatra, lut, lemn, lână. Prispa este locul de luat masa pe timpul verii și înlocuiește ideea de terasă modernă cu succes. Sigur că pantele acoperișului, de 60 si 70 de grade inglobează nivelul superior construit.

proiect gratuit de casa pe structura de lemn
Casa Mirisan locul 3 case mici

La 150 de mp construiți acest proiect gratuit de casa pe structura de lemn reprezintă o soluție pentru o familie de 3-4 persoane, cu utilitate și după împlinirea vârstei când odraslele părăsesc cuibul familiei. În condiții de izolare conforme cu normativele actuale estimez că costurile de încălzire pe timpul iernii sunt similare cu cele ale unui apartament la bloc. M-aș bucura daca persoanele abilitate și cu pricepere in domeniu și-ar exprima opinia în acest sens atâta vreme cât este un subiect extrem de interesant și care poate înclina balanța alegerilor în acest sens.

proiect gratuit de casa pe structura de lemn
descriere

Îmi doresc să aflu soluția imaginată de arhitect pentru lână, cum se poate folosi, chiar dacă se găsește din abundență în zonă. Știu din emisiunile TV că sunt extrem puține locuri din țară unde chiar se achiziționează lână, se prelucrează și se găsește o întrebuințare. Calitatea lânii este îndoielnică, pentru că pășunile nu sunt curățate și oaia ajunge să care după ea un adevărat ierbar cu scaieți. Ce tratament se impune, cum putem folosi această resursă, irosită azi?

Imagini

Împărțirea interioară este relativ contemporană, cu un OpenSpace generos, de aproape 26 de mp. Apreciez compartimentarea per total concept constructiv, fapt care poate ajuta mult la confortul termic. Întrucât acoperișul reprezinta o suprafață ce predomină ca dimensiuni, comparativ cu pereții, acordarea unei atenții sporite la aceasta parte pe timpul construcției este un subiect în care de regulă arhitectura modernă are lacune. Se presupune că pierderile de căldură sunt prin acoperiș, în proporție de 60% și adăugând interesul meu în ceea ce privește soluțiile corespunzătoare ce se aplică la aceste tipuri de acoperiș, voi urmări cu atenție recomandările pentru acest segment. Acest proiect gratuit de casa pe structura de lemn include și 3 grupuri sanitare cu baile principale la nivelul superior.

Planuri

Veți remarca că din 5 proiecte de case prezentate până acum, s-au ocupat pe sărite locurile de la 3 categorii, pe 3 poziții de podium și există locuri goale. Se vor completa cu proiectele ce vor participa la faza a doua a concursului, ce trebuie să se defășoare în curând. Ele au fost premiate în decembrie 2017, însă nu au fost prinse la finanțarea ce s-a semnat de curând, din cauza unor documente care să facă aceste dosare complete. Faza a doua se dorește să rezolve această stare de fapt.

PDF
Plansa mare a proiectului

Articolele anterioare sunt:

Proiect de casa mare – Architech – Premiul I la aceasta categorie

Case din lemn – Proiectul Casei de arhitectura Norma – Cluj Napoca

Casa Maramures – proiect gratuit de casa mica – Locul I la etapa Decembrie 2017

Proiect gratuit de casa – Casa Arcolar – pentru Țara Maramureșului

Proiecte de case gratuite pentru Maramureș în tendințele regionale tradiționale

proiect gratuit de casa pe structura de lemn
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.