Cărucior de grădină din lemn – idei, variante – soluții

copii - la grădina

Adriana mea urmărește o youtuberiță din State care grădinărește, de aici ideea de cărucior de grădină. Bine, astea-s pe bani, nu puțini, dar chiar și așa, ce e disponibil în America, dacă trece Atlanticul se scumpește cu minim 50 %. Pentru ei e mai ieftin, deh … prima economie a lumii. 75 $ nu e mult pentru cel care îi place, dar nu se găsește aici.

Eu, ca să mă dovedesc util și empatic m-am pus pe căutat soluții locale și așa am ajuns să îi propun o variantă de cărucior de grădină din lemn, mai pe rustic, vintage, tradițional. Nu pare să fi reușit să o conving, însă n-am abandonat ideea dacă tot suntem izolați în case.

Meșteritul cred că este cel mai bun hobby în acest moment, dacă poți și ai unde. Pescarii pot face plute, am deprins priceperea asta acum 30 de ani, din scârț și bețe de bambus. Tâmplarii ce pot face? Cred că sa își câștige liniștea oferind consoartei piese din categoria proiectelor demult abandonate.

Uite cu ce am venit eu pe ideea de cărucior de grădină:

cărucior de grădină
cărucior de grădină

Am senzația că roțile din lemn deschid alte căi, nebătute până acum. Nu aș risca să desțelenesc mai multe, doar o singură imagine vă arăt din ceea ce am salvat, ceva în combinație cu un Adirondack:

balansoar din lemn

Unele imagini de mai sus nu arată chiar ca și un cărucior de grădină plin de noroi, parcă ar fi mobilier, mai ales ultimul. Doamna mea ar pune câteva ghivece cu flori în el și l-ar propti în mijlocul stratului de flori, fără utilitate directă.

Excluzând metalul sau aluminiu, ca și cadru ușor de care să fixez o axă cu roți metalice, cred că 2 roți de bicicletă și o ladă din lemn înălțată ca să nu stai rupt de mijloc pot reprezenta o soluție. Lemnul mi se pare mai ușor de prelucrat decât metalul, dar se poate că va deveni cam grea toată căruța. Am pante mari la Cabana de la Baia Sprie, trebuie să nu omit acest aspect, altfel îi fac ei o unealtă și mie de lucru. Trebuie să rămână ușoară, manevrabilă, frasinul ar fi o soluție, e mult mai ușor ca stejarul.

Mi-am strâns ideile sub forma acestor imagini, de pe netul mare, ca să fie material de evaluat când ajung în atelier. Să nu credeți că mai țin minte toate detaliile textelor scrise aici. Am scris acum despre cărucior de grădină, dar peste câteva săptămâni ajung să scriu în câmpul de căutare din dreapta sus și eu când îmi răsfoiesc memoria.

Cărucior de grădină

copii - la grădina
nu e glumă, poate fi o soluție la tableta

Ideea de mai jos am găsit-o pe Amazon.de – mi se pare geniala la strânsul frunzelor. Parcă merge și cu o construcție mai simplă, nepretențioasă, nu face peste 100 de €.

pentru strâns frunze

Nu abandonez ideea, oricum izolarea asta se întâmplă între pereții apartamentului, cu tunel către automobilul în care nu primim pe nimeni altcineva și traseu direct la livada cu perimetru de 400 de metri liniari, care izolează de toți și de toate. Când permite vremea. Cu o astfel de curte și treaba de făcut acolo sper și cred că timpul va trece mult mai ușor.

Să aveți parte de sănătatea pe care v-o îngrijiți cu responsabilitate!

Citește din același domeniu și :

Un proiect comun – pentru un cuplu fericit

Bucatarie exterioară – lasă imaginația să zburde!

Duș de grădină invers – tu stai normal, în picioare

Sortarea pământului pentru grădină – sită pentru pământ cernut

cărucior de grădină
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    CE pret are caruciorul de gradina?

  2. #2 Comentariu nou

    La ce pret este caruciorul de gradina?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.