Așa cum scaunul Thonet este celebru în toată această lume pentru că simplitatea execuției și aprecierea unanimă l-a consacrat în cei 150 de ani de la inventarea lui, tot așa și modelul de scaune pentru terasa Adirondack, chiar dacă denumirea nu este popularizată, marchează un model de scaun destinat în general teraselor, care echivalează întotdeauna cu senzația de relaxare și destindere, voie bună cât cuprinde.

scaun de terasa din lemn

La noi în țară este deținut în general de oamenii care au călătorit, noi îl producem pentru export într-o variantă simplificată, dar vreau să vă arăt, în câte moduri poate fi derivat, pornind de la aceeași idee, simplă, dar de mare efect. Poate fi imaginat singular, sub formă de șezlong, sau în pereche, cu măsuță între ele, sau poate v-ar place un balansoar (rocker în engleză) ori scaune de privit la film ori răsfoit o carte. Adirondack-ul poate luat toate aceste forme sau funcții foarte ușor iar americanii îl adoră. De la momentul dezvoltării sale de către comunitatea Amish, în epoca imperialismului american sau cu influențe din stilul Mission, acest model de scaune pentru terasa a supraviețuit tocmai din cauza versatilității.

Știu că este un model predispus la realizare ca proiect DIY, de bricolaj, iar satisfacția incomensurabilă, dar nu știu vreo fabrică care să pună la dispoziție spre vânzare acest model, în România. Poate completati cei care știți, într-un comentariu. M-aș bucura, doar vă rog să fie informație clară, nu motiv de reclamă gratuită.

Tadaaaam …

10 modele de scaune pentru terasa Adirondack,

pentru că … lemn masiv 🙂

scaun de terasa din lemn scaune pentru terasa din lemn scaun de terasa din lemn scaune pentru terasa din lemn scaun de terasa din lemn scaun de terasa din lemn scaune pentru terasa din lemn scaune pentru terasa din lemn scaun de terasa din lemn scaune pentru terasa din lemn

Nu cred că există posibilitatea ca să nu vă placă măcar unul.

Mai puteți citi și articolul – Set de terasa complet din lemn de stejar

Cu drag, de vreme bună și o carte.