Bețe din lemn de frasin – pentru ora de muzică de la școală

Mezinul meu are la școală nevoie de bețe din lemn pentru a bate ritmul în orele de muzică. Avem un noroc incredibil cu d-na învățătoare, lucrează pe multe planuri senzoriale

bețe din lemn

Victor a spus înainte de ședința cu părinții că treaba e rezolvată, face tata bețe din lemn de frasin, nu e nici o problemă. Irina când vede lemn spune Tibi așa că l-am făcut să râdă pe prietenul meu tâmplar și ne-am pus ieri pe treabă. Ca să nu merg nepregătit la atelierul Kraft Mobel am dus cu mine inspirat de pe Youtube și soluția, ca să facem repede totul fără bătaie de cap.

Nu mor caii când vor câinii zice Nichita, așa că m-am convins singur că nu merge. Am încercat să facem și noi bețe din lemn rotunde după metoda de mai sus, și am abandonat după primul test. Poate depinde de esența de lemn, de oțel, de multe, n-am avut răbdare să rafinez metoda. Nu fac zilnic bețe din lemn rotunde, am avut nevoie doar acum de 60 de bucăți.

încercare nereușită – tabla mea nu e ca și cea din filmuleț
Băț rotund din frasin – urât

Am avut 4 scânduri de 25 de mm grosime pregătite ca trepte pentru scara de la cabană, abandonate dintr-o greșeală de dimensionare care s-au tranformat rapid în rigle de 25×25 și apoi cu o freză mică s-au rotunjit canturile și voila! peste 30 de seturi de bețe.

bețe din lemn de frasin

Nu-s bețe din lemn rotunde, azi le-am livrat, însă daca e nevoie le pot duce spre forma rotundă sub care sunt cunoscute prin lumea mare ca fiind – clapsticks – și utilizate în educație, la copii cu vârste fragede.

Nu pot să public imagini din clasă, deși am primit filmări în care am admirat la propriu metodele diferite și frumoase de care are parte, de la o doamnă învățătoare mai umblată prin lume.

bețe din lemn de frasin

Frasinul mi s-a părut cel mai potrivit, are elasticitate și nu se așchiază în mânuțele mici.

Abia aștept să aud rezultatul … 🙂

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Doamna profesoară v-a solicitat nu întmplător ca bețele să fie din frasin (Ash), ci pentru că alături de alte esențe este lemn de rezonanță (Tone Wood). Trebuie să fie, însă, foarte bine uscat astfel încât să poată fi și acordat. https://www.youtube.com/watch?v=YdnxwHHNBWA min. 4

    • Cele primite model sunt din brad, alegerea frasinului a fost norocoasa, din materialul disponibil cel mai frumos pe care il aveam. Da este bine uscat, a fost trecut prin uscator si umiditatea e de 12 %. Foarte interesanta partea cu acordatul și împerecherea bețelor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.