Un proiect comun – pentru un cuplu fericit

proiect de gradina

Am avut această discuție de multe ori, cu familii sau cupluri în diverse stadii de fericire și invariabil ajungem la aceeași concluzie, că e nevoie de un proiect comun pentru a suda o relație. Cei mai mulți vor visa la o casă, dar aici de regulă doar banii vorbesc, și problema este că cei doi nu lucrează efectiv cot la cot. Buhnici vorbea despre șanse mari să divorțezi înainte de a termina construcția.

Un proiect comun nu poate fi înlocuit de finanțarea comună a unor cheltuieli.

Dacă ambii parteneri iau câte un credit și angajează o firmă să le construiască casa nu se cheamă că au realizat ceva împreuna. Este o investiție, dar la fel ca și cum din banii comuni cumperi acțiuni sau fonduri de investiții, pe acestea nu le poți numi element de legătură în cuplu.

proiect comun - grădinărit

Un proiect poate fi un strat de legume, la care fiecare transpiră proporțional cu efortul depus. Să sapi pământul, să sădești semințele, să uzi plantele, să le plivești, să faceți împreună aceste sarcini, fără a le diferenția, treaba lui și treaba ei, să recoltați și să pregătiți împreună usturoiul sau morcovii cultivați înseamnă ceva început și dus la bun sfârșit împreună.

Este doar un exemplu, însă e neapărat necesar să participați activ, cu prezența și munca alături de omul de lângă voi. Timpul acela, efortul, satisfacția reușitei, surprinderea că celălalt a intuit și făcut ceva ce duce acest proiect mai înainte și mai repede, totul se leagă și devine un liant al relației.

proiect de zugrăvit în cuplu

În general nu prea știe niciunul dintr-un cuplu, cât efort e capabil celălalt să depună, cât se poate baza că are încă două brațe de ajutor. Aflăm ușor alte detalii, însă se pierd sau ajung neimportante caracteristici de bază ale unui individ, fie el bărbat sau femeie. Nu știu cât de mult ajută într-un cuplu capacitatea de a apăsa repede pe un ecran capacitiv, sau numărul de steluțe ori like-uri din social media.

Căutând online am găsit imagini free, pentru ”couple working together” doar în variante cu el și ea acasă, pe canapea, scaun sau sofa, fiecare cu un smart device în mână.

New generation … deh …

așa nu se munceste impreuna

Dacă vrei imagini cu oameni muncind in aer liber, trebuie să cauți vârstnici.

vârstinci în seră - proiect comun

Când ai un proiect comun în derulare testezi și abilitățile celuilalt de a te ajuta, de a intui ce urmează, cine a făcut știe ce greu este să fii mâna dreaptă lângă meșterul principal. Și tot la fel de bine ce mare lucru este să te completezi cu un om când meșterești ceva, cu un limbaj non-verbal.

Găsiți-vă un proiect comun oameni buni. Să cheltuiți împreună banii câștigați din slujbele voastre nu e fundația pe care veți sărbători a 30-a sau a 40-a aniversare a relației. De când am dedus empiric beneficiile unui demers comun de acest fel, m-am uitat mai cu atenție în jur, și se vede clar, cum influențează pozitiv, acolo unde există. Așa găsești fericirea.

Azi, înțelesul termenului de familie e mai larg, pe lângă copii nu mai este imperios necesar și verigheta. Însă e firesc să fie, la un moment dat. De aceea nu am scris neapărat familie, cu cuplu.

E duminică, săptămâna asta am făcut multe cu doamna sufletului meu, și la sfârșitul zilei, obosiți, cu febră musculară și cu zâmbete de la o ureche la alta, ne iubim și mai mult. De 2 x infinit, cum zice Victor.

Pentru voi o melodie și o recomandare de film – Brooklyn – finalul este de oftat și aprobat din cap, dacă cazi puțin pe gânduri.

5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    ❤️

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.