Scara din lemn – constructie artizanala vs oferta din magazin de bricolaj

scara din lemn scara din lemn Qual Bois

Foarte recent, o imagine cu o scara din lemn construită de prietenii de la Qual Bois Construction mi-a atras atenția și mi se pare o soluție foarte frumoasa. Adrian mi-a confirmat că munca efectivă este singura soluție de realizare și doar încercând poți reuși. O altă imagine cu o soluție constructivă mi-a rămas în minte și mai jos găsiți cele două inspirații de care se leagă ideile mele pentru a realiza singur scara din lemn.

Prinderea treptelor cu icuri din lemn pe exteriorul elementului de susținere înclinat seamănă cu blocatorul de bară de la masa Trestle tip Britain. Dacă s-ar reduce construcția scarii la montajul unor trepte din stejar masiv pe structură de zidărie sau beton aș apela la colegii de la Dippanels, însă trebuie să fac și structura de susținere a treptelor. Cea mai simplă solușie este metalul, însă cum întreaga casuță este din lemn, și dispun de lemn din belșug, pregătit pentru acest sezon de meștereală m-aș bucura să o construiesc singur.

Măine plec în Germania și am căutat în zona unde voi ajunge câteva magazine de bricolaj să văd oferta lor ”Angebote”. Cum Europa are mai multe trepte de calitate pentru produse cu denumiri identice, profit de fiecare călătorie să aprovizionez produse comune. Întâmplarea face că am găsit în Obi.de oferta lor de scări din lemn și asemănarea unor modele cu scara din lemn construită de Qual se găsește în catalogul lor, însă nu apare și în listele de prețuri. Modelul Paris este similar, dar ceva mai simplist decât Hockenheim sau Palma și totuși face peste 700 de EURO. Cred că dacă le cer celor de la Dippanels o ofertă, folosind imaginea lui Adrian s-ar putea să ies mai ieftin.

scara din lemn
oferta obi din catalog
scara din lemn
pret obi.de in euro
scara din lemn
scara din magazinul Obi

Pe de altă parte, cu o proiectare bună, computerizată și dimensiuni exacte obținute din programul de calculator, transferate unui CNC, se pot obține rezultate rapide, într-o soluție simplă, realizabilă, fără pricepere prea multă în tâmplărie. Am prieteni tâmplari care anual produc 10-15 scări interioare și cum proiectele sunt întotdeauna atipice, personalizate, cum fiecare scara din lemn este prea puțin standardizată, cred că realizarea lor, inclusiv specializarea pe acest segment poate fi o nișă care să asigure constant venituri unui tâmplar începător. Programul StartUp Nation este acum în vigoare, până la sfârșitul lunii se pot depune proiecte în această sesiune.

O altă lucrare frumoasă și conceptul de 3D Pași pentru comenzi online – Scara interioara din lemn – proiectul în 3D pași – Dippanels

Am sărit de la una la alta, nu mi-s gândurile foarte structurate, mă duc azi la stropit.

Hristos a-nviat, s-aveți parte de liniște-n suflet și sănătate nesfârșită!

scara din lemn
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Adevărat a înviat!

    Dippanels face și trepte la bucată? Un prieten a luat o scară similară la care au crăpat vreo trei trepte.

    Mulțumesc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.