Să știți că ma rog sa nu mă trezesc vreodată ca dupa ce laud mobila din lemn masiv, după ce blogul pe care scriu e ”beton armat” în lemn de stejar, să vină o vreme când o firmă de mobilă din PAL să-mi propună să-i fac reclamă pe situl meu pe bani muuuuulți și sa ajung sa îmi vând sufletul. Acum, admit ca ursul pe bani joacă, dar sper sa nu ajung să-mi calc principiile. Odată am făcut-o, când am postat un articol despre șlapi, ca să câștig o pereche și m-am disperat între mailuri și telefoane că nu aveau numărul meu. Am sters articolul și m-am învațat minte că dacă îmi trebuie ceva mocca așa pățesc.

Noi fabricăm doar un model de pat, mai mult o ramă din stejar 100%, care în accepțiunea mea este mai mult utilă decât frumoasă. Nu este produs de serie, însă l-am gândit simplu, doar ca utilitate. Frumusețea este în fibră, culoare și trăinicie. Costul este in jur de 500 de EURO, pentru un pat de 200×160 cm, QueenSize. Puteți citi despre el aici – Rama de pat din stejar masiv – varianta constructivă extrem de simplă

Alte modele fabricate de colegi tamplari sunt prezentate în Paturi din lemn masiv – realizate de Nicolae Roșioru la Râmnicu Vâlcea

Nu m-am abținut când am găsit o suită de imagini frumoase cu modele de paturi pentru dormitor, făcute din lemn masiv, adevarat, să nu vi le arăt. Meșterii care produc mobilă la comandă pot reproduce orica dintre aceste modele, în funcție de înclinația de stil pe care o au. Unii fac doar rustic, alții preferă mobila stil. Noi apreciem stilul nordic, fără curbe, funcțional.

Cine caută la PAL și MDF vopsit cu culori țipătoare, ne-naturale, ce nu crede că găsește în lemnul natural, atunci înseamnă că nu a căutat unde trebuie.

Poți citi și : Topul celor 20 de amenajari interioare cu produse fabricate de noi

Sunt atătea variante si modele disponibile încăt si pe un Gigi Contra îl pot lămuri sa nu facă rabat la calitate. Unde mai pui că această piesă de mobilier face parte dintre cele pe care le folosești cel mai des, dar le admiri cel mai puțin. Le admiri doar atunci când le achiziționezi și ai să vezi modele de paturi dintre cele mai variate, ceea ce îți recomand eu să iei în calcul sunt următoarele:

  • să fie rezistente și fabricate din materiale de calitate
  • să corespundă cu nevoile tale reale în ceea ce priveșc dimensiunile
  • să fie comode, ușor de utilizat, simplu de montat și mutat
  • să nu aibă elemente care depășesc anormal spațiul pe care trebuie să-l ocupe
  • să fie din lemn adevărat, alege ce esență vrei și bucură-te o viață de alegerea ta.

Toate modelele de mai jos sunt imagini cu titlu informativ si nu fac parte din oferta curentă.

10 modele de paturi

pat de dormitor

modele de paturi de dormitor din lemn masiv

modele de paturi de dormitor din lemn masiv

modele de paturi
pat de inspiratie asiatică

modele de paturi de dormitor din lemn masiv modele de paturi de dormitor din lemn masiv

pat de dormitor

amenajare dormitor scândura brută amenajare pat de dormitor

Cu drag, de stejar masiv.