Masa de 6 m din lemn masiv de nuc – Xylino – Nicu Ivănescu

Ne știm de peste 5 ani, deși încă nu am dat mâna live. Xylino și Nicu Ivanescu ne-au fost parteneri deja în proiecte frumoase.

masa de 6 m

Când am văzut întâia oară imaginea din atelier cu blatul de la masa de 6 m, primul gând a fost să-l întreb pe Nicu Ivănescu cum a calibrat suprafața. Rezultatul final arată așa:

masa de 6 m  - nuc - rasina epoxidica - Nicu Ivănescu Xylino

Limitarea tehnică din fabricile noastre ne limitează să presăm blaturi nu mai lungi de 4 m și nu mai late de 1,4 m. Asta este dimensiunea maximă a utilajelor. Am livrat astfel de mese în câteva locații din România, masa de la mănăstire și masa de degustare de la Crama Ceptura. Găsiți în link-uri imagini și descrieri.

Să revenim la masa de 6 m, cu lățime de 1,2 m, grosime de 5 cm, sprijinite pe 3 picioare metalice. Lemn masiv de nuc, prins în rășină epoxidică pigmentată negru pe centru și translucidă pe margini. Lângă Sibiu, Nicu Ivănescu lucrează în atelierul propriu, ajutat de câțiva ortaci pe acest stil rustic/modern și produce piese de mobilier cu lemn sub forma cât mai apropiată de prelucrarea primară, completând cu metal sau rășină epoxidică sub numele Xylino. Link-ul duce la pagina lor de FB.

Imaginile văzute de mine referitoare la masa de 6 m au fost în ordinea aceasta :

După ce masa a ajuns în locația finală am remarcat că regăsesc elemente cunoscute în jurul ei. Scara pare inspirată din același concept în care am construit și noi scara amenajării din Cluj Napoca și de la cabana mea. Masa de 6 m completează spațiu și se vede că i s-a alocat suficient loc. Iluminatul aduce o notă de industrial la rusticul livrat de Nicu, înglobat în modern.

Picioarele mesei și lustrele sunt în același ton, poate era inspirată alegerea a doar 2 tonuri de maro.

Unde vedeți sigla această să știți de la mine că e calitate sub firmament.

Îi fac reclamă la Nicu fără teamă, produsele fabricate de noi nu le concurează pe ale lui și nici invers. Dacă ajungea această cerere la mine, cu masa de 6 m, eram obligat să redirecționez cererea tot către Xylino. La ei găsești ceva ce francezul spune scurt – savoirfaire – adică o sumă de experiențe, cunoștințe și calități interpersonale, caracteristice artizanilor, celor care produc piese unicate la comandă.

Clipul de mai jos vi-l arată pe cel care poate face din vis realitate

Am lucrat anterior cu Nicu Ivanescu la un proiect comun și am venit foarte bine unul în completarea celuilalt. Am scris atunci – Amenajare cu lemn masiv la București – colaborare cu Xylino, imaginea de mai jos are piese de la amândouă firmele – Mobel Amadeus și Xylino.

Amenajare București - StejarMasiv.ro si Xylino

Chapeau Nicu!

Citește și – Cadă din lemn – produs Xylino – Nicu Ivănescu

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.