Nu te apuca de constructia unei case – opinia lui George Buhnici

constructia unei case # casabuhnici

Constructia unei case este o experiență de viață – negreșit. Am ascultat cu atenție sfaturile lui George Buhnici și chiar dacă inițial eram sceptic, am ajuns la concluzia ca este destul de corect ceea ce afirmă în clipul pe care l-a publicat recent, în final de septembrie 2018. Am găsit seria lui de videoclipuri în care prezintă constructia unei case – nu oricare ci #casabuhnici, pasivă, automatizată.

Sfaturile despre partea financiara sunt pertinente, are dreptate. Despre partea cu sfaturile părinților, cu dimensiunile sunt iarăși cu totul de acord. Despre prezentarea lui cum și de ce să construiești cu lemn este fantastic cât de bine a putut explica, folosind și termeni tehnici, dar explicați în cuvinte simple, să priceapă orice necunoscător, care sunt avantajele.

constructia unei case
George Buhnici si #casabuhnici

Se spune că #CasaBuhnici este printre cele 9 case de pe planetă, certificata Passive House Premium. Am căutat informații pe această temă, însă mai este mult de documentat. Știu sigur că România este semnatară a unor tratate pe angajamente în privința reglementării limitelor legale impuse la constructia unei case, din punct de vedere a eficienței termice. Atunci când folosești tot ce ai la dispoziție verde, pompe de căldură, panouri solare termice și electrice, recuperarea apei pluviale sau ventilația naturală, intrăm într-o zonă de proiectare unde sunt foarte puțini pricepuți care pot înțelege termenii și să ofere soluții reale pentru întrunirea lor.

constructia unei case

Am avut parte de discuții care ajung la contradictoriu de cele mai multe ori între specialiști, însă este vital să existe dezbateri despre metodele ce implică constructia unei case cu alură de pasivă măcar. Eu susțin sobele pe lemn, ca soluție de încălzire, cele eficiente, în clopote, cu ardere de combustibil lemnos ieftin. Știu un caz de casă cu 150 de mp utili, pe 3 nivele, cu 9×5 m amprentă la sol încălzită cu 6 m steri de lemn de brad pe sezon. Pare puțin, însă nu este nici pe departe maximul ce se poate obține.

casabuhnici - constructia unei case Premium pasive
#casabuhnici – principii bioclimatice

Eu, la rândul meu intenționez să fac o astfel de construcție, iar acum, urmărind materialele prezentate de George Buhnici realizez că constructia unei case cu dezideratele respective este extrem de complexa ca informații și discipline implicate, pentru a reuși să nu ai nici o factură. Cred că măcar intenția de a te apropia de casa pasiva este un demers imperios de urmat, cu performanțe diferite, desigur. Premium plus, așa cum are George Buhnici l-a costat cca 300.000 de Euro, dar cred că Classic este suficient, dacă costă un sfert din această valoare.

Cu siguranță vor urma mai multe articole despre subiect, este de interes și mi-aș dori și eu să pot surprinde în imagini și filme time-lapse construcția pe care o intenționez.

P.S. Este extrem de mediatizată construcția acestei case, mă mir că sunt atât de întârziat ca timp ca să citesc despre demers. Încercați să căutați online casabuhnici și veți fi uimiți de varietatea de rezultate.

Cu drag, de eficiență energetică și viață off-grid!

casabuhnici - constructia unei case Premium pasive
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.