Set de terasa complet din lemn de stejar

mobilier de terasa din stejar set terasa

Spre deosebire de articolul anterior în care mi-am pus cenușă-n cap, parcursul întregului proces pentru mobilarea terasei din acest articol mi-a făcut plăcere în mod deosebit și am mers personal, de două ori, pâna la Oradea să livrez piesele amenajării.

Prima piesă comandată a fost masa model Britain. de 3 m cu latime de 1m, pe 3 picioare. Culoarea aleasa a fost gândită să completeze finisajul existent în foișor pe dosul acoperișului. Așa că primul meu drum m-a dus la terasa respectivă, aflată în spatele casei unde în vara anului trecut urma sa fie așezată masa. Nu a mai fost instalată atunci, iar proprietarii, după ce s-au convins cu prima comandă de nivelul calitativ al executiei s-au decis să mai adauge 12 scaune, model Edward, 2 cu brate, iar restul fără și un corp/insulă.

mobilier de terasa din stejar
set terasa

Inițial corpul era dorit cu blat din lemn masiv, dar după ce am discutat și le-am prezentat opțiunea de a le monta un blat de 3 cm grosime, din tuf vulcanic s-au decis pe această variantă. Scaunele de pe lateralul mesei au fost alese fără brațe, din considerente care țin de ergonomie. E destul de incomod să trebuiască să scoți integral un scaun din rând pentru a te așeza pe el direct din față, de aceea opțiunea brațelor a fost eliminată pentru a permite așezarea și din lateral.

mobilier de terasa din stejar

mobilier de terasa din stejar

mobilier de terasa din stejar

mobilier de terasa din stejar

Corpul are dimensiunile de 180×100 cm, cu h=90 cm, la nivelul superior al blatului de piatră gros de 3 cm. Compartimentarea superioară este realizată cu câte 2 sertare și 3 uși pe fiecare laterală mai lungă, iar segmentul din partea de sub plita pe gaz permite instalarea unei butelii dintr-o parte și a unui coș de gunoi din cealaltă parte. Sertarele si corpurile cu uși sunt egale simetric și foarte spațioase, întreg ansamblul fiind construit cu preocupare pentru etanșeitate și pentru evitarea prafului. Panourile laterale au fost construite la doar câțiva milimetri deasupra pardoselii, pentru a limita pe cât posibil circulația curenților care pot muta praful.

Tot corpul este lipsit de feronerie pentru acces, gen butoni sau mânere, iar pentru manevrarea sertarelor și a ușilor de dulap s-au degajat fante în fețele de uși și sertare. Astfel nu agață nimic atunci când cineva se mișcă în jurul acestei insule.

Citește și – Mese si scaune fabricate de noi – Masa Provence și scaunul Edward

Blatul de piatră, din tuf vulcanic a fost construit din panouri debitate succesiv din același bloc de piatră și lipite cu mastic între ele. Piatra a fost apoi tratată pe suprafață cu un lac pentru închiderea porilor naturali. Pentru a evita spargerea pietrei în timpul transportului am dus blatul din 2 bucăți și l-am lipit în poziția finală la fața locului. Blatul nu este prins cu nimic de corp, dar este foarte stabil, din cauza greutății, nu se mișcă decât cu un efort considerabil. Greutatea blatului din piatra depaseste 200 de kg. Terasa beneficiază de acces din mai multe părți si mobilarea a ținut cont de particularitatea de a nu limita accesul la oricare zonă.

mobilier de terasa din stejar

mobilier de terasa din stejar

mobilier de terasa din stejar

Rezultatul final s-a văzut abia în primăvara aceasta și din bunăvoința proprietarilor am primit imaginile din acest articol. Un ultim detaliu, țesătura tapițată de pe scaune este impermeabilă și a fost livrată de proprietari pentru a finaliza scaunele. Întreg ansamblul este finisat cu atenție pentru exterior, dar am repetat precauțiile referitoare la lemnul masiv de câte ori am avut ocazia. Fără soare direct, fără ploaie sau zăpada directă. Daca acoperișul protejează lemnul de acțiunea directă a intemperiilor atunci viața pieselor din stejar se va prelungi considerabil.

Cu drag, de voie bună pe terasele tuturor !

mobilier de terasa din stejar
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna m-ar interesa masa de terasa model Britain și scaunele Edward exact modelu ce l-ați prezentat in proiectul pt Oradea preț și in cât timp se poate face

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.