Povestea acestui articol începe de la Adriana, care în periplul de anul trecut cu mutarea în noul apartament al familiei a tot insistat să cărăm după noi niște bucăți de lemn, care spunea ea că reprezintă un scaun de copil, doar că e demontat. Nu l-am folosit încă, se pare că s-au pierdut ceva elemente de legătură. Partea a doua a componenței poveștii e flash-ul de a vedea trecând prin fața mea o mașină inscripționată Sortilemn și știu că mi-am dorit atunci să aflu ce produc și de unde sunt.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

În această dimineață, hoinărind aiurea online, îmi pică iar privirea pe denumirea Sortilemn și rememorez flash-ul cu mașina, dau căutare, le găsesc situl și la una dintre secțiuni, care prezintă un topogan ce nu mai apare apoi nicăieri, văd mobilier pentru copii. Legătura cu prima parte e că Adriana exclamă : Ăsta-i scaunul !!! … Ahaaa … Ia să studiem puțin.

Update 2018 – Am folosit acest scaun, cu 2 incidente de calitate. Primul schimbat in 24 de ore de la livrare, al doilea reparat de mine pentru un defect similar. S-au crăpat elementele de sprijin pe pardosea, cred că lemnul nu a fost bine selectat, debitat sau dimensionat, cand se monteaza scaunul, crăpa, din cauza strângerii cu șuruburile lui.

Firmă din Gherla, ceea ce confirmă că Ardealul predomină în producția de mobilier de calitate, așa cum bine observase cineva la BIFE SIM 2013, iar site-ul lor foarte curat și îngrijit prezintă produsele pe care le fabrică. Însă nimic referitor la prețuri, sau posibilități de a le comanda. Totuși la descrierea fiecărui produs sunt stipulate condiții cerberice de drepturi asupra designului și imaginilor fiecărui produs, pentru că aparțin clienților Sortilemn, firme din străinătate pentru care lucrează, ca noi, și nu e voie nicidecum să le copiezi sau să le reproduci. Ca imagine, cam așa ar trebui să arate un site de producător pentru export care se respectă, n-am idee dacă și ce vând pentru România, dar se vede că au un portofoliu remarcabil de firme renumite pentru care produc OEM, cred.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

La secțiunea clienți găsesc STOKKE și alții, după denumire intuiesc că sunt nordici. După deschiderea sitului lor mi se confirmă că sunt norvegieni, îmi crește sufletul, am în derulare și eu un proiect pentru Norvegia, răsfoiesc și salvez câteva imagini direct de pe situl norvegian, pe care am să vi le și prezint, cu speranța că manifestarea aprecierii pentru designul nordic și producerea efectivă din România, prezentată pe un blog dedicat lemnului, deținut de un alt producător român, nu va supăra pe nimeni.

La Baia Mare se fabrică mult pentru Ikea, în tot Ardealul se aude sunet de circular și de abrict, șlefuire și pufăit de pistol de suflat lac din fabrici care produc extra-calitate apreciată și achiziționată de vestici sau nordici. De ce nu se găsește și aici un loc unde să poți achiziționa produse fabricate autohton?

M-am decis să iau legătura luni cu cei de la Sortilemn, să văd cum pot completa ce-mi lipsește de la scaun, iar după vizionarea prezentării produselor celor de la STOKKE, produse complet diferite și din altă gamă decât cele fabricate de noi, am ajuns la concluzia că mi-aș dori câte ceva de acolo. Victor al meu are deja 3 luni și 2 saptamani, crește ca bradul și merita tot ce-i mai bun.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania -Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

Cu drag, de bun gust, design importat și produs autohton.