Scaunul pentru copii STOKKE – Tripp Trapp

produs in Romania TrippTrapp STOKKE

Povestea acestui articol începe de la Adriana, care în periplul de anul trecut cu mutarea în noul apartament al familiei a tot insistat să cărăm după noi niște bucăți de lemn, care spunea ea că reprezintă un scaun de copil, doar că e demontat. Nu l-am folosit încă, se pare că s-au pierdut ceva elemente de legătură. Partea a doua a componenței poveștii e flash-ul de a vedea trecând prin fața mea o mașină inscripționată Sortilemn și știu că mi-am dorit atunci să aflu ce produc și de unde sunt.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

În această dimineață, hoinărind aiurea online, îmi pică iar privirea pe denumirea Sortilemn și rememorez flash-ul cu mașina, dau căutare, le găsesc situl și la una dintre secțiuni, care prezintă un topogan ce nu mai apare apoi nicăieri, văd mobilier pentru copii. Legătura cu prima parte e că Adriana exclamă : Ăsta-i scaunul !!! … Ahaaa … Ia să studiem puțin.

Update 2018 – Am folosit acest scaun, cu 2 incidente de calitate. Primul schimbat in 24 de ore de la livrare, al doilea reparat de mine pentru un defect similar. S-au crăpat elementele de sprijin pe pardosea, cred că lemnul nu a fost bine selectat, debitat sau dimensionat, cand se monteaza scaunul, crăpa, din cauza strângerii cu șuruburile lui.

Firmă din Gherla, ceea ce confirmă că Ardealul predomină în producția de mobilier de calitate, așa cum bine observase cineva la BIFE SIM 2013, iar site-ul lor foarte curat și îngrijit prezintă produsele pe care le fabrică. Însă nimic referitor la prețuri, sau posibilități de a le comanda. Totuși la descrierea fiecărui produs sunt stipulate condiții cerberice de drepturi asupra designului și imaginilor fiecărui produs, pentru că aparțin clienților Sortilemn, firme din străinătate pentru care lucrează, ca noi, și nu e voie nicidecum să le copiezi sau să le reproduci. Ca imagine, cam așa ar trebui să arate un site de producător pentru export care se respectă, n-am idee dacă și ce vând pentru România, dar se vede că au un portofoliu remarcabil de firme renumite pentru care produc OEM, cred.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

La secțiunea clienți găsesc STOKKE și alții, după denumire intuiesc că sunt nordici. După deschiderea sitului lor mi se confirmă că sunt norvegieni, îmi crește sufletul, am în derulare și eu un proiect pentru Norvegia, răsfoiesc și salvez câteva imagini direct de pe situl norvegian, pe care am să vi le și prezint, cu speranța că manifestarea aprecierii pentru designul nordic și producerea efectivă din România, prezentată pe un blog dedicat lemnului, deținut de un alt producător român, nu va supăra pe nimeni.

La Baia Mare se fabrică mult pentru Ikea, în tot Ardealul se aude sunet de circular și de abrict, șlefuire și pufăit de pistol de suflat lac din fabrici care produc extra-calitate apreciată și achiziționată de vestici sau nordici. De ce nu se găsește și aici un loc unde să poți achiziționa produse fabricate autohton?

M-am decis să iau legătura luni cu cei de la Sortilemn, să văd cum pot completa ce-mi lipsește de la scaun, iar după vizionarea prezentării produselor celor de la STOKKE, produse complet diferite și din altă gamă decât cele fabricate de noi, am ajuns la concluzia că mi-aș dori câte ceva de acolo. Victor al meu are deja 3 luni și 2 saptamani, crește ca bradul și merita tot ce-i mai bun.

produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania - Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE
produs in Romania -Scaunul pentru copii
TrippTrapp STOKKE

Cu drag, de bun gust, design importat și produs autohton.

produs in Romania
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna seara Calin!
  Sa-ti traiasca Victorasul si sa va bucurati de el!
  In privinta scaunului STOKKE as vrea sa spun ca l-am remarcat si eu, chiar l-am fotografiat asta vara, intr-o pensiune din sudul Suediei. Cand l-am vazut m-a impresionat simplitatea ideii si versatilitatea sa. M-am gandit imediat cat de practici sunt nordicii in a face astfel de lucruri utile, care sa ne usureze traiul zilnic.
  Asa ca ideea ta de a-l prezenta e foarte buna. Nu cred ca incalcam cine stie ce drepturi de autor daca incercam sa ne facem si noi unul pentru uz personal, nu pentru vanzari in serie, nu?

  • asta-i sigur Virgil.
   Mulțuumim pentru urarile de bine, Victor crește văzând cu ochii …
   Nu mă prea lasă sufletul sp public prea multe despre viata personala.

 2. #3 Comentariu nou

  Interesant produsul. Ce pret are?

 3. #5 Comentariu nou

  L-ati cumparat pana la urma de la Sortilemn?

  • nu, l-am comandat de pe un site din Romania care il distribuia atunc, dar degeaba. S-a rupt primul si si al doilea si pe cel din urma l-am lipit si prins in holzsuruburi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.