Am mai scris, dar acum am să mă rezum doar la a prezenta imagini edificatoare cu scanduri de dimensiuni mari.

lemn natural
scanduri din esente de lemn exotic

Place la multă lume și am primit multe cereri pentru genul acesta de design. Design e mult spus, e o prelucrare primară, atentă a unui buștean de diametru mare, cu cât mai multe neregularități. Se apreciază frumusețea naturală, a fibrei lemnului, iar toată variația care apare este dată de specia de arbore, de dimensiuni și eventuale imperfecțiuni naturale. Cei ce ”vânează” astfel de bușteni sunt specializați pentru prelucrarea lor, au gatere portabile care funcționează cu generatoare de curent și care debitează lemnul la locul unde a fost tăiat copacul.

 

lemn natural - scanduri
scanduri mari si mici, pentru toate buzunarele

Sunt preferate de regulă bucățile de tulpină imediat de deasupra solului. Noi nu avem variantele de specii de castan, frasin sau sequoia pe care le au la dispoziție americanii nici lemnul exotic de Africa, unde diametre de 1-2 m sunt relativ ușor de găsit.

 

Acest capriciu, preferința spre acest gen de frumusețe costă, și costă mult, iar drept urmare am găsit pe un site, specializat pe stilul Amish următoarele variante.

Prețurile de la 8.000 la 11.000 de dolari sunt MSRP înseamnă manufacturer’s suggested retail price – adică prețul recomandat pentru revânzare. Cam scumpă distracția.

lemn masiv
bucați de scanduri cu textura deosebita

Am mai scris despre acest subiect aici

Dacă vreți verificați și voi – situl celui ce le oferă este Simply Amish . iar lungimile de mai jos, traduse din inch în cm se încadrează între 200-250 cm. Nu vorbim de piese absolut unicate de 10-15 m, să zici că numai califul din Emirate mai are așa ceva, dar i-a ars.

scanduri castan
piesa din lemn masiv – scandura castan
scanduri castan
piesa din lemn masiv – scandura castan
scanduri castan
piesa din lemn masiv – scanduri castan
scanduri cires
piesa din lemn masiv – scandura cires
scanduri cires
piesa din lemn masiv – scanduri cires

V-aș mai recomanda și soluția de blaturi potrivite în oglindă, ca să desăvârșiți un blat de masă fabulos.

Am publicat imagini din fabrica cu blaturi finisate sau pregătite pentru finisare la care se poate foarte usor distinge caracterul mai mult sau mai puțin pronunțat rustic. Sigur că finisajele estompează sau evidențiază acest caracter, iar alegerea lor schimba percepția foarte rapid. Am publicat chiar și un articol despre diferența de nuanță obținută din nivelul de luciu al lacului.

Cu drag, de bun gust