Adriana a avut ideea și subscriu ca și utilitate cu aceeași tărie considerând că avem nevoie de astfel de polite de lemn, poziționate în partea superioară a peretelui, aproape de tavan.

Holul nostru are 2 compartimente, încadrate în partea de sus cu grinzi din structura de cadre a blocului. Din cauză că locuim la etajul I aceste grinzi sunt și mai groase și fac parte din acele realizări comuniste în care s-a băgat beton adevărat. Am prins prin casă diferite obiecte de perete, inclusiv televizorul și am pierdut câteva burghie prinse în armătura de fier beton. Eu văd utilitatea lor ca fiind excelentă pentru partea de bibliotecă, care în acest moment lipsește cu desăvârșire și este o amărăciune constantă în sufletul meu.

polite de lemn
polite de lemn cu prindere invizibila

Am ales să nu avem dulapuri în camere, exceptând camera copiilor și am folosit dressingurile la maxim pentru a depozita totul. Partea de bibliotecă, așa cum este biblioteca Roma, nu poate avea loc, din considerente de spațiu nicăieri în casă și nici nu aș vrea să ocup spațiul care și așa este redus pentru copii cu mobilier care să micească vreo cameră.

fixare invizibila polita
fixare invizibila polita

Alexandru, unul dintre cititorii blogului www.stejarmasiv.ro mi-a scris după publicarea unui articol despre polițe și mi-a cerut să îi ofer o soluție pentru material de stejar vechi, ca să confecționeze aceste polițe. El a și pus în practică ideea și mi-a trimis câteva imagini cu rezultatul. Modul de prindere este invizibil și a folosit niște dibluri ca și cele din imaginea alăturată. Aspectul final este deosebit și se vede clar că lemnul vechi, primit de la producătorul de Laițe de lemn, a fost pus în valoare, nefiind acoperit cu vopsea.

suport polita perete
suport polita perete

Apreciez rezultatul obținut de Alexandru și mai mult m-am convins că acest sistem de prindere poate susține greutatea cărților fără probleme. Eu mi-am făcut calculul și cred că depășesc 16 metri liniari de polițe, doar pe hol. Adriana vrea și în bucătărie, ar fi frumos de expus acolo rășnițele vechi pe care le am și oalele de lut. Cred că ar elibera cel puțin 2 rafturi de cămară.

Mulțumesc Alexandru pentru imagini, deși mi-aș fi dorit să specifici și câteva detalii tehnice, cum ar fi : numărul de dibluri/m, grosimea polițelor, finisajul. Poate o faci într-un cometariu.

polite de lemn
polite de lemn cu prindere invizibila
polite de lemn
polite de lemn cu prindere invizibila

Cu drag, de pricepere.