Adica Vintage pe naiba, asta e rasnita adevarata. Asa mi-o aminteam de cind pot accesa in memorie cele mai vechi si prafuite locatii. Am cumparat-o dimineata cu 15 lei din targul de vechituri.

Deci tot din lemn, neamtul din Orasul Muhle nu s-a zgarcit si cu atentie la detaliu, a construit-o solid, din scandurica de lemn de 8 mm (am masurat-o), 6 fete, masiv, nu furnir. Inclusiv sertarasul are lamele metalice de compresie ca sa stea fix si sa nu cada tocmai cind e plin cu piperul macinat ” a’ preferance”. Nu de alta dar face rau la nasul gospodinei si stranuta in loc sa gateasca.

O minunatie, mai am una, din tabla, dar asta e mult mai bine pastrata. Prietenul meu Cipri si-a luat una similara, tot acum, cu stanta pe capacul de jos si anul fabricatiei 1978.

Deocamdata starea ei nu permite utilizarea pentru ca e neaparata nevoie de o curatare temeinica. Lemnul mai putin, metalul din plin.

Mare bucurie, ca am gasit-o. Cred ca in Germania romanasii nostrii golesc cite-o bucatarie intreaga, cu pres, cruce de pe perete si linguri. Fabulos ce poti sa gasesti in Ócskapiac.

Rasnita de piper - Vintage

Rasnita de piper - Sigla Orasului Muhle

Rasnita de piper - Rotile de macinat

 

Cu drag, de moda veche