Pardoseli din lemn cu forme neregulate – Ourada Design

pardoseli din lemn Ourada Design

Ourada Design este Tom și cele două mâini pricepute.

Categoria de pardoseli în general include atât partea structurală cât și cea estetică. Pentru structuri, izolații sau rezistență trebuie să discutați cu un inginer. Ceea ce face Tom de la Ourada Design este partea estetică din sectorul de pardoseli din lemn, unde e greu de delimitat tâmplarul de artist și designer. Apreciez fantastic faptul că lemnul folosit este dintre piesele care nu reprezintă valoare în mâna unui tâmplar obișnuit. Tom caută unicitatea, din material, selectează fibra și adoră simetriile.

Toate lucrările lui sunt centrate pe o axă de simetrie, chiar dacă piesele de lemn nu sunt dimensional perfect identice, la milimetru. Când vorbim de pardoseli, de regulă spațiile sunt extrem de important să fie egale, simetrice și distribuite uniform.

Merită să aflași și despre – Pardoseli din lemn masiv – testul Janka

Dacă aș fi un client pentru Tom, cred că o abordare corectă ar fi ca să-i arăt spațiul de pardosea pe care urmează să îl acopăr cu lemn și să-i spun : Do your Magic! Nu poți sugera decât idei generale, vrei un material anume, o idee generală  … puțin. Apoi cel mai cuminte e să pleci și să aștepți telefonul când e gata. Vii cu nevasta și toți cei care trebuie impresionați și te minunezi de ceea ce a ieșit. Rezultatul final nu poate fi prevăzut, ci doar ghicit vag.

pardoseli din lemn Ourada Design
Ourada Family

Acum, cu respectul cuvenit pentru munca lui, să analizăm puțin ceea ce lasă Tom să se vadă din modul de lucru la pardoseli, folosind imaginile lui, direct de pe pagina de Facebook – Ourada Design. Primul, dar absolut primul lucru necesar ca să fii un tamplar de succes este să ai o familie fericită. Oamenii fericiti sunt creativi, n-au temeri de cărat în spate, au succes financiar și transmit o moștenire de percepție. Dacă copii văd că părinții lor sunt fericiți cu ceea ce muncesc, atunci această atitudine vor căuta să o aibă și ei vis-a-vis de job-ul pe care îl vor practica.

Apoi, să luăm de exemplu această lucrare :

pardoseli din lemn Ourada Design

Începuturile pe etape la imaginea de mai sus arată așa:

Un blat de bar:

Se realizează așa:

E greu? E nevoie de instrucțiuni? …. nu, e nevoie de muncă și determinare. Am apreciat lucrări de pardoseli făcute de meșteri autohtoni, însă am senzația că sunt prea cuminți ca design, le lipsește evadarea. Tom pare că se bucură să urmeze linia naturală a lemnului, manopera este cu siguranță partea predominantă din valoarea lucrărilor sale de pardoseli, pentru că lemnul pe care poate să-l folosească poate fi încadrat la lemn de foc. Nu tot …

Așa arată materialul care îi place lui Tom pentru pardoseli unicate:

Sau nu … Galeria de imagini de mai jos este cel mai bun exemplu cât de mare e paleta imaginației. Pentru colegii tâmplari care citesc, va asigur că nu furați pâinea nimănui dacă imaginile de mai jos vă inspiră să încercați. Pentru finisaj aș alege uleiul de in natural, cât mai de calitate posibil. O sursa care trebuie testata și oferă mostre de 100 de ml este Painteco.ro. N-aș merge pe rășină epoxidică, cred că lemnul trebuie lăsat să respire chiar dacă ulterior periodic, ar mai trebui aplicat ulei de in.

E atât de mult loc în piața serviciilor de tâmplărie și atât de multe cereri încât s-ar putea înființa ateliere de tâmplărie care să facă mobilă la comandă, lucrări de dulgherie sau orice din lemn, tot la fel de des ca farmaciile.

Felicitări Tom Ourada pentru munca ta, mulțumesc Nicu Ivanescu și Xilino pentru sugestie și recomandare. Băgați de seamă certificările primite de la organizațiile profesionale acreditate. Cam așa ar trebui să funcționeze o Ghildă.

pardoseli din lemn Ourada Design
TomOuradaDesign.com

S-aveți parte de zile nebănuit de vesele!

Update 2021 – am lucrat cu Nicu Ivănescu și Xylino – Amenajare cu lemn masiv la București – colaborare cu Xylino

pardoseli din lemn Ourada Design
43 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Daca nu m-a insel, Davinci a spus ca poti vedea imagini frumoase si in noroi! Depinde de imaginatia fiecaruia si de modul cum reusesti sa transmiti idei, sentimente, valori cu mijloace materiale modeste dar cu multa gandire si efort pentru un efect estetic si practic maxim!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.