Mese si banci – banci cu blat din lemn masiv, cu picioare similare mesei

mese si banci model Firenze masa si banci model Firenze

Mobilarea interioară folosind mese si banci derivate din estetica și soluțiile constructive ale mesei, este alegerea pentru cei cu preferințe unitare. Modelul Firenze, o masă extrem de elegantă, urmașa modelului Renaissance a primit recent, la solicitarea unui beneficiar, echiparea cu 2 bănci. Ni s-a cerut să reproducem strunjirea piciorului de masă, care susține blatul la o înălțime de 77 de cm, pentru banca cu nivelul superior al blatului de lemn de 45 cm.

Condensarea formei, pe aproape jumătate înălțimea inițială a fost o provocare, dar beneficiarul în cauză a avut suficientă răbdare și determinare ca să reușim să găsim timpul necesar pentru conceperea lor. A durat cca 6 săptămâni de la momentul comenzii ferme, venite de pe malul Dunării, de la Orșova, până când am livrat băncile cerute. Finisajul setului este White Wash, iar blaturile au antichizări suplimentare, cu deschiderea crăpăturilor de fibră imperfectă proprie lemnului de cer. Se observă în imaginile de mai jos, mai ales pe bănci coloratura inegală a fibrei de lemn de cer.

mese si banci model Firenze
masa si banci model Firenze

Fabricăm rar seturi de mese si banci, de regulă oamenii preferă scaunele, iar în ultimă instanță banchete tapițate, cum sunt cele model Birmingham. Seria Birmingham este spectaculoasă pentru noi, la fel ca și masa Britain, pentru că în urma aprecierii generale s-a ajuns să formeze familii cu derivate multe, pornind de la un model de bază. Ca urmare, preferința pentru un șezut ferm, dur, din lemn este mai rar întâlnită, dar inspirațiile britanice ale dunăreanului nostru au cerut neapărat această soluție.

mese si banci model Firenze
masa si banci model Firenze

Nu am multe imagini cu mese si banci din lemn masiv, fără gram de tapițerie, ca urmare, am apelat la bunăvoința lui și am cerut imagini cu amenajarea finală. Admit că sunt impresionat și măgulit de reușita obținută la insistențele domnului din Orșova, a avut dreptate să-și dorescă acest set complet și ca urmare ne asumăm pe viitor cu dragă inimă, reproducerea demersului din această vară.

mese si banci model Firenze
masa si banci model Firenze

Am realizat că familia de mese si banci cu suprafață din stejar masiv sau cer este mai mare, iar destinația lor, similară, spre Marea Britanie și Irlanda, deci se justifică influența insulară.

Mai jos găsiți mesele la care putem fabrica banci cu blat din stejar, denumirea și aspectul fiecărui set.

Am publicat un scurt sumar de imagini primite de la cei care au achiziționat mobila de la noi – Mese din stejar masiv sau cer livrate în 2018 și imagini de la beneficiari

mese si banci mobila din stejar masiv mobila din cer
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.