Banca tapitata derivata din modelul de scaun

banca tapitata derivata din scaun

Serile de scaune produse de noi au dus prin amenajările pe care le-au echipat la necesitatea apariției a câte unui model de banca tapitata derivată din modelul de bază. Practic, doar șezutul s-a ”lungit” ajungând să înlocuiască scaunele dispuse de o parte a mesei, cea lungă. De regulă această soluție de mobilare este potrivită situațiilor când banca este fixă, ca poziție, cu spatele la un perete. Nu este o regulă, găsiți multe variante de bănci tapițate ce sunt poziționate pe latura lungă a mesei, iar ansamblul ocupă un loc central.

mobila din stejar
Frankfurt Tendence 2015

Modelul Birmingham

Birmingham este o serie ce merge de minune cu mesele tip TRESTLE – Britain, Gloucester sau Renaissance. Modelul de scaun are foarte multe variante. Simplu, fără brațe sau semi-aripi la spătar, cu brațe, cu semi-aripi la spătar sau Office. Prima dată am prezentat-o când am livrat acest set de banchete.

Bancheta Birmingham este o banca construită în aceeași manieră cu scaunele și care se poate produce în mai multe variante constructive de lungimi diferite. Dacă lungimea este peste 3 m bancheta se va construi din două segmente separate, cu îmbinare la mijloc, pentru că structura este din lemn.

Modelul Cube de banca tapitata

Din scaunul Cube a fost construita o banca tapitata cu forme simple, suple pe structură de lemn și bancheta Denver Cube pe structură metalice, însă cu o formă a tapițeriei similară. Designul rustic-industrial a adoptat varianta pe structură metalică pentru amenajări HORECA, de club sau cafenea.

mobila din stejar
Frankfurt Tendence 2015 – cube

Modelul Roxy

Roxy și Tabak sunt două scaune din segmentul superior de confort, cu semi-aripi pe lateralele spătarului și dimensiuni generoase pentru ocupanții lor. Roxy are cu 5 cm mai mare lățimea decât Tabak, cele două variante putând fi utilizate la aceeași masă fără să fie sesizată vreo deosebire. Banca Roxy este soluția pentru mai multe locuri, supunându-se la aceleași reguli dimensionale. Tapițeria de pe modelul din imaginile de mai jos nu este piele, ci stofă cu aspect de piele Buffalo, un best-seller de peste 4 ani.

Poți citi și despre colțarul derivat din Roxy – Seria Roxy – scaun cu semi-brațe la spătar, banchetă și colțar

Model Sandy

Sandy este un scaun pe care îl recomand cu o precizare și anume sub precauția ca utilizarea sa să nu fie destinată publicului larg, cum este în HORECA, unde s-ar putea să incomodeze forma semi-brațelor prelungite pe șezut. Persoanele cu forme nu tocmai perfecte pot avea dificultăți în a găsi postura comodă, dacă posteriorul le este jenat de cele două prelungiri din partea din spate a șezutului. Este un scaun robust, foarte elegant, iar banca derivată păstrează linia de lux. Am livrat soluții relativ scurte, de până în 220 cm lungime pentru acest model. Alegerea vă aparține.

Cu drag, de lucruri bine făcute.

banca tapitata
Frankfurt Tendence 2015
mobila din stejar
Frankfurt Tendence 2015
banca tapitata
Frankfurt Tendence 2015

Update 2019 – Am lansat gama Perla, poți afla mai multe accesând link-ul de pe imaginea de mai jos.

Seria Perla
Seria Perla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.