Masa cu scaune în stil rustic-industrial – lemn, piele naturală și metal

masa cu scaune rustic industrial Kraken + Quadrant

Seria Kraken de mese și scaunele Quadrant sunt deja ”dintre clasici” în oferta noastră de produse și fac o pereche pentru orice amenajare de masa cu scaune în stil rustic-industrial. M-am uitat în urmă și am găsit articole publicate din 2013, apoi 2015 și la vremea respectiva le consideram deja produse cu reputație și istoric de comenzi solide.

Cred că adepții stilului rustic industrial găsesc noi motive de a se apropia de ceea ce le place, reinventând din repere clasice noi amenajări, prin modificarea finisajelor. E nevoie de fiecare dată când achiziționăm o masa cu scaune să fie ambele produse din același film, să aibă elemente comune, dar să și fie originale.

Scaunul Quadrant este pentru mine o poveste veche reactualizată. Așa cum costumul clasic la bărbați nu se demodează, la fel, forma picioarelor metalice, fabricate din diverse materiale și finisaje, este consacrată. Nu va ajunge niciodată la performanțele de vânzări ale celebrului Thonet No. 14, pentru că piața de azi oferă o gamă uriașă de alegeri față de vremurile când scaunul Thonet se prezenta publicului. Totuși, cred că nu va avea o perioadă de apunere acest model, ci va urmări o sinusoidă nesfârșită.

Masa Kraken deja ne-a surprins prin formele în care a fost produsă și s-a reinventat an de an. Modelul de business s-a schimbat, magazinele de mobilă nu mai vând piese de-a gata, alegi din ce avem. Colaborarea bună cu producătorii este imperioasă, iar dacă acum 20 de ani expediam un camion de mobilă plin ochi cu 3 modele , sa zicem 100 de bucăți din fiecare, finisate fiecare în 2-3 culori, azi nu se mai procedează la fel. Magazinele de modă vestice pe care le aprovizionăm, prezintă modele de mese și pentru fiecare opțiunile de finisare și dimensiunile disponibile. Clientul este conștient de faptul că alege orice dorește și așteaptă producerea sub specificații a comenzii sale, un termen decent, de 4-6 săptămâni. Fiind vorba de produse cu durată lungă de utilizare, termenul de așteptare nu este deloc greu de digerat, la fel ca în cazul automobilelor.

blaturi si picioare din stejar masiv
Masa Kraken

Vorbim de mobilă de serie, la comandă. Modelul de bază completat de paleta de culori și dimensiunile standard reușește să ofere o soluție de cele mai multe ori. Când comanda se refera la o masa cu scaune, este evidentă opțiunea de complementare a culorilor și finisajelor. Asta facem și noi aici, fără a dispune de un magazin fizic. Uneori prezența online compensează lipsa palpabilității cu promptitudine, alături de o descriere completă, detaliată care să aducă percepția realității cât mai completă în fața potențialului cumpărător.

Producția de mobila din lemn masiv nu este una cu modele efemere, ce trec sezonier și sunt urmate de altele versiunea 6,7 sau X. O piesă achiziționată acum 3 sau 4 decenii poate fi la fel de mult apreciată azi, iar dacă termenul vintage s-a perimat atunci putem vorbi despre mobila antică. În funcție de materiale și calitatea execuției valoarea unei piese de mobilă din lemn masiv nu se depreciază sub 50 % din valoarea inițială, urmând ca mai apoi să crească.

Dar e nevoie de decade, poate secole. Cam cât îi trebui și unui stejar să crească ca să înlocuiască lemnul pe care pădurea l-a pierdut când s-a produs mobila ta.

Dacă îți place masa de mai jos, este produs 2019, fă click pe imagine și vezi detalii.

Masa Block - varianta de dining cu h=87 cm, picioare metalice si blat din lemn masiv de stejar

masa cu scaune rustic industrial
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.