Jair Straschnow – Mobilier modular sau pliant din panouri lamelare de bambus

Jair Straschnow ( site oficial ) a acceptat și cu bucurie vă prezint ceea ce el denumește ”grasswork”. Mi-a atras atenția ”săpând” prin Marele Internet o imagine cu elemente demontate din plăci de lemn. Am stat vreme bună să admir ce a putut inventivitatea să producă și i-am scris într-un suflet cerându-i acceptul să-l prezint pe blogul stejarmasiv.ro.

Modelele lui Jair se doresc definite de atribute ca simplu, modular, economie de spațiu, ușor de asamblat. Materialul de bază este placa de lemn de bambus, laminata prin lipire, cu sisteme de culisare și blocare încorporate, fără exces de feronerie sau componente de ansamblare. Jair Straschnow considera spațiu ca o resursă pe care dorește să o valorifice cât mai economic, astfel încât toate modelele au la bază modularitatea si demontabilitatea. În esență este vorba de mobila de lemn masiv, în acceptiunea asiatică a modelului, daca nu omitem să ne gândim cum arată un trunchi de bambus.

Ce mai, renuntând la un limbaj prea doct, omul s-a găndit la cei ce își doresc lucruri mari în spații mici. Funcționalitatea primează, insă nu fără nota de design adusă de evidențierea fibrei lemnului. Lemnul e curat, vizibil, lacuit cât să fie protejat însă nu ascuns.

Cred ca imaginile vorbesc de la sine.

mobila modulara Jair Straschnow

mobila modulara Jair Straschnow

mobila modulara Jair Straschnow
Jair Straschnow bookcase

mobila demontata Jair Straschnow

mobila modulara Jair Straschnow
Jair Straschnow modular chair

mobila modulara

mobila demontata

faze de asamblare mobila modulara Jair Straschnow

masa plianta masa plianta mobila modulara

mobila demontata

montarea mobilierului

montarea mobilierului

montarea mobilierului

mobila modulara

masa plianta

masa plianta

mobila modulara Jair Straschnow

mobila modulara

mobila modulara

mobila modulara
Jair Straschnow – masa si banca

Jair Straschnow nu este tâmplar, sau mai bine zis depășește barierele meseriei. El este un vizionar, se regăsește în poziția utilizatorului și încearcă să ofere economie de spațiu concomitent cu posibilitatea relocării ușoare a întregului mobilier. Când toată mobila din casă îți încape într-un Sharan, parcă schimbi chiria la cel mai mic semn de nemulțumire. IKEA face o căruță de bani din vânzarea mobilierului cu o durată de viață precară, iar în cazul de față l-aș credita pe Jair Straschnow cu calitatea de a gândi mobilier pentru cel puțin 3 mutări.

Noi producem ceva complet diferit, mobila din lemn masiv și o puteți vedea în catalogul online de mobila Mobel Amadeus. Totuși este vital ca alternative de tipul celei imaginate de Jair să ofere opțiuni beneficiarilor.

Am mai scris despre un pat modular, care se restrânge la dimensiunile unui cufăr și astfel poate fi ușor strâns și mutat.

Cu drag, de indemânare și ingeniozitate.

22 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sunt foarte frumoase ! Care e pretul inelelor ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.