Corpuri de iluminat din lemn pentru interior

corpuri de iluminat

Ieri nu știam că voi scrie despre corpuri de iluminat din lemn, dar sunt pe bune în situația de a achiziționa 2-3 piese pentru Open Space-ul din locuință. Am ajuns contrariat să caut online printre pagini ce pretind valori greu de crezut că se referă la produse vandabile. Comercial, cred că nimeni nu ține pe tarabă produse care nu se vând. Nu poți cere pentru corpuri de iluminat compuse din piese simple, materiale uzuale ( nu le categorisesc ieftine, ci comune) valori similare cu o masă de living, spre exemplu. Dar se pare că sunt pe dinafară la estimarea costurilor reale, de piață, pentru astfel de produse.

corpuri de iluminat

Am găsit nenumărate corpuri de iluminat interior de o simplitate dezarmanta – ceea ce e bine, ca design – însă la valori de 300-500-700 de EURO sau Lire englezești. Aceleași piese, cu diferențe de design nesemnificative, pe Aliexpress costă 1/4 – 1/8 din valorile menționate anterior. Mi-e imposibil să alung gândul că si cele cu semnătură de designer cu ștaif sunt fabricate tot pe meleaguri asiatice, deci valoarea plus cerută este numele și renumele designerului. Stefan Gant este unul dintre numele pe care le-am remarcat și ale cărui forme și materiale sunt frumos alcătuite sau configurate. Ceea ce m-a surprins este valoarea pentru piese compuse din lemn – de multe ori furnir – beton sau metal/cupru. Diferența dintre stejar sau nuc pe un magazin online era de 1,5 Lire, deci valoarea lemnului nu participa activ la prețul general al acestor corpuri de iluminat.

Corpuri de iluminat Brand-uri

Aliexpress pe de altă parte, prin Google Images, răspunde foarte prompt la solicitări despre ” Wooden Loft Pendant ” și parcă designul nu a suferit nici o modificare. Știind cum pleacă din România containerele golite de produse chinezești înapoi, încărcate cu bușteni de orice fel de calitate, mă gândesc cum ar fi să se trezească această națiune și să dea formă oricărei bucăți de lemn, să o ambaleze într-o cutie de carton și să facă dintr-un buștean vreo 5000 de candelabre sau corpuri de iluminat din astea scumpe. Că nu-i nici o filozofie, așa fac și chinezii, design este disponibil public până-n cer și-napoi.

Corpuri de iluminat Aliexpress

N-am nici un răspuns, problema mea de a achiziționa niște produse de o complexitate extrem de redusă la valori astronomice va mai sta pe fundul sertarului. Mă gândesc că pot face din lemnul unei mese, să zicem din Lombardo – cel puțin 50 de corpuri de iluminat simple, asemănătoare celui de mai jos. Mă gândesc să le fac chiar eu, pentru mine, cele 3, am convingerea că costurile și timpul consumat nu vor putea ajunge nicicum la cotele înalte menționate.

corpuri de iluminat
corpuri de iluminat – stejar

Ceva nu e ok cu oceanul ăsta planetar de comerț. Produsele nu mai au valori de reper, poți lua cu 100 sau 1000 de dolari ceva foarte asemănător ca formă, material și funcționalitate. Dacă alergăm doar după preț nu vom mai ști vreodată să deosebim/diferențiem calitatea și ne vom pierde referințele.

Învață cum să faci corect iluminarea unei camere.

Sunt bulversat, sincer.

Citește și – Oshan Kesa – Pergalemnul inventat de Alin Ionescu pentru corpuri de iluminat

corpuri de iluminat
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.