România – an centenar. Fiecare sărbătorește cum știe și poate. Sunt convinsă că simțiți mai multă scârbă decât mândrie când vedeți cum aleg autoritățile statului să sărbătorească. Știu că unii dintre voi vă cutremurați gândindu-vă la cum distrugem ce avem, la faptul că nu găsim motive de sărbătoare și bucurie. Știu că vă gândiți că cei mai buni dintre români, nu mai sunt în România. Iar noi, cei rămași, ne pierdem din speranță și putere cu fiecare zi.

Din fericire, o parte a lumii ne onorează. Sau vede din afara noastră ce ne e greu nouă să vedem pe dinăuntru. Știți firma elvețiană de ceasuri TISSOT? Dar pe românii de la ȘEZI vi-i mai amintiți? ( Dacă nu, și mă îndoiesc că e așa, dați un click aici, aici, aici sau aici! Enjoy!)

Un ceas de lux, în ediție limitată, dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansat de către unul dintre cele mai cunoscute branduri de profil din lume: Tissot. Ceasul special în ediție limitată, produs în doar 1918 piese, omagiază aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire și costă 2.900 de lei.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la atelierul de creație Șezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. [sursa]

Mai important e faptul că fiecare ceas și fiecare medalie sprijină asociația „Free Miorița: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din țară.

Nu știu vouă, dar mie mi-a săltat inima de bucurie citind articolul postat de Octavia de la ȘEZI. Aud că încă finisează medaliile din lemn, promit să revin cu imaginea lor când se mai eliberează ei din muncă. Iar acum, v-aș ruga pe fiecare să vă gândiți sincer: ce faceți pentru România în an de centenar?

centenar Ceas Tissot

centenar Ceas Tissot

Avem și o pădure Centenar, cu 1918 de stejari plantați. Citește – Padurea Centenar – 1.918 stejari plantați în România