Mă-nvârt în jurul subiectului cabane de lemn, ca pisica-n jurul cozii. De data asta am descoperit un site francez, limbă moartă pentru mine, nu știu o iotă pe graiul lui Voltaire. Dar se pare ca la segmentul keyword apar și termeni în engleză, dau o căutare și paff… rămân blocat pe situl francezului. Nebunie mare, niște imagini frumoase, să îți stea inima-n loc, nu alta. Arată pe îndelete, în detaliu cum se construiesc, pe faze, cabane de busteni. Și-mi vine un gând la oamenii noștri din Poienile de sub Munte, din Botiza, de meșteri maramureșeni cu lucrări spectaculoase, pe care străinii le admiră și fac ce face și francezul, oarecum, prelucrează lemnul adică, dar nu au asemenea poze. Asta-i baiul, de asta suferim și noi, eu mă scuz de câte ori postez o imagine mai puțin reușită, ne-cropuită sau neclară, știu că ambalajul vinde marfa.

Am văzut situri de-ale noastre, făcute pe genunchi, cu încercări timide de imagini mici, rezoluții slabe, tremurate, ce de fapt au în fața obiectivului niste capodopere, dar  … nu le vede potențialul client. Când mă uit pe imaginile francezului parcă mi-ar da ghes inima să tot pun mâna pe telefon și să comand. Experiența de a asista când se ridică o casă de lemn, mirosul rumegușului, minunea meșteritului …. este fabuloasă, o minune.

Am planuri serioase să învăț elementar să fotografiez, dar nu nădăjduiesc să le pun repede în practică. Selectez AUTO … click, Doamne-ajută, resize și postare. Sper să conteze mai mult conținutul imaginii, obiectul central (sau aproape central) decât fundalul sau iluminarea. Mă amăgesc, așa e? Contează tot, imaginile frumoase au efecte miraculoase. Eu am văzut la Șuior cabane de busteni identic construite ca și cele de mai jos, aceeași tehnică, brazi mai groși și mai lungi, clădiri mai mari dimensional, dar …. nțțț … nu arată așa în imagini.

Am mai scris pe aceeași temă :

Cabane de busteni din Franța

case din busteni
casa din busteni cu 2 garaje la demisol
case din busteni
etapa de pornire a peretilor parterului
case din busteni
maisonsenboismassif.forumactif.com – detaliu de îmbinare pe colt
case din busteni
montaj elemente de busteni cu macaraua
case din busteni
montajul barnelor de planseu
case din busteni
Montarea elementelor pentru planseu
cabane de busteni
pereti din busteni masivi
case din busteni
peretii parterului din busteni
case din busteni
podirea pardoselii de mansarda
imbinari la cabane de busteni
reglaj pentru inaltime
constructia unei cabane de busteni
www.afcrondinbrut.com – etapa intermediara in constructia unei case de busteni
cabane de busteni
www.boisbrutdechaource.com – casa din busteni
case din busteni
www.boisbrutdechaource.com – prelucrare manuala

Să ne trăiască francezul, frumos ce lucrează, puteți vedea imagini ale muncii lui pe situl lui de aici.