Casute de gradina, pentru unelte sau recreative

din lemn de brad casuta de scule

După cum arată vremea de afară ar cam fi cazul să ne pregătim de grădinărit. Ieri am dat o inspecție la stratul de usturoi, singurul demers de anul trecut și am constatat cu bucurie că am 2-3 cm de frunzulițe verzi, ieșite ordonat pe strat. La prima vedere au apărut toți, nu lipsește nimeni la apel. Pentru orice grădinar priceput, similar ca orice meșter, sculele fac toată treaba, cel ce le mânuiește doar participă din dragoste la activitate. Fără scule, ești mort. Și sculele ar trebui ținute în casute de grădină mici, cochete și ce umple sufletul doamnei tale de bucurie și mândrie pentru calitățile tale de meșter. Chiar dacă ai ansamblat doar un kit.

Dacă ai măcar o bucățică de teren, cât de mică, tot trebuie înainte de a construi ceva, dacă o vei face vreodată, să faci o echipare minimă. Budă-n curte, pe șleau, fără rușine de cuvinte, magazie de scule și loc de grătărit. O … ceva de umbră, umbrelă, verandă, frunzișul unui tei… și se numește că ești în cărți. Nu contează rezultatul straturilor, nici dacă toamna vii o dată cu o lădiță sau cari cu duba vecinului recolta, important este să te delectezi grădinărind. Ai să înveți (vorba lui Sadoveanu – din Valea Frumoasei) gustul pământului lucrat și divagând de la expresia marelui scriitor că ”peștii au prea multe oase și rachiul e prea tare, dar cum te învechești, afli ce și cum cu aceste taine”, așadar ai să afli că legumele tale sunt cele mai gustoase, că truda răsplătește cu vârf și îndesat, că mintea aleargă mai iute și mai limpede.

imbinare de colt
imbinari de scanduri pentru pereti

Dacă ai casă de locuit, o căsuță din asta în curte se poate dovedi de maximă utilitate, fie că depozitezi biciclete, mașina de tuns iarba, schiuri si clăpari, unelete de grădină, fie copiii deveniți adolescenți ajung să exerseze libertatea pretinzând că ”s-au mutat”, cel puțin în sezonul cald. Nu mă pretind cunoscător, dar cel mai important dacă cumperi kitul este să te decizi cât ai vrea să fie viața și destinația generală a căsuței, în sensul ăsta mai îngroașă puțin pereții dacă vrei să țină. Pentru casute de gradina materialul cel mai uzual este lemnul de rășinoase, piața este plină de astfel de kituri, începând cu cele de la supermarketurile de bricolaj, până la modele pretențioase, pentru cei mai cu dare de mână.

Sugestii, forme și dimensiuni pentru Casute de gradina

Casute de gradina din lemn de brad
casuta cu pereti de 34 de mm
Casute de gradina din lemn de brad
casuta de gradina 4×3 m
din lemn de brad
casuta de gradina cu veranda

din lemn de brad

din lemn de brad

Casute de gradina din lemn de brad

din lemn de brad

Casute de gradina din lemn de brad

Mai poți citi și

Măsuțe din lemn pentru grădină sau Fără comentarii Nr.19 | Masuţă pentru grădinărit

imbinare de colt
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt foarte dragute…imi plac toate lucrarile din lemn

  2. #2 Comentariu nou

    fabricati astfel de cutii??

  3. #3 Comentariu nou

    idei bune pentru cei care trebuie sa renunte pentru a doua sau a treia oara la patut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.