O cabana din busteni n-ar putea nimeni să pretindă că nu i-ar place, eu nu concep așa ceva!@

cabana la munte

Am primit zilele astea o cerere de ofertă pentru cabane din lemn. Nu fabricăm așa ceva, doar mobila din lemn masiv, dar Maramureșul este renumit pentru soluțiile sale în materie de case de lemn. La Baia Mare sunt cel puțin 4 firme care lucrează pentru străinătate din plin și se vede că le merge. Austria, Franța, Germania sau Italia au construcții de lemn fabricate la Baia Mare integral, din lemn autohton, cu logistică și echipe de oameni care se deplasează la locația clientului și ridică casa pe fundația turnată în prealabil.

Ceea ce nu avem este o prezentare online profesionistă, cu imagini de foarte bună calitate, cu detalii și schițe și opțiuni. Ca atare, comparativ, vă ofer o variantă norvegiană de casă de lemn, o cabana din busteni, forografiată în detaliu, nu ”la roșu” nici ”în alb” ci de-a gata, bun de mutat mobila înăuntru și de locuit după ce e racordată la utilități. Proiectul are construiți 196 de mp, cu 136 de mp utili, din care 48 de mp terase. Este un model arhisuficient pentru o familie medie, de 4 membri. Chiar și pentru gusturile românești care aleg să fie MARE de dragul compensării MICIMII fostului apartament de la bloc.

casa de lemn
casa din lemn de stejar

Cum se zice pe la noi, dacă ”s-au căpătat la ceva bani” atunci musai trebuie arătați. Eu cred în ideea de a locui la casă doar prin prisma curții, a terenului și nu prin spațiu nefolositor, geamuri multe de spălat și cheltuieli neverosimile la utilități.

Aș vrea să văd că patronii aceia de firme care produc o cabana din busteni, comparabile cu ale străinilor lasă vechile metehne și neîncrederea în trendul www deoparte și investesc în imaginea lor online. Să se vadă la fel de frumos ca și la norvegieni ce pot face. Ei, străinii cer 58 382 EUR pe casă din care 32 588 EUR sunt pentru carcasa din bușteni în sine, la care se adaugă 15 730 EUR pentru pardoseli și acoperiș și 10 064 EUR pentru ferestrele și ușile exterioare. La noi, cât ar costa un proiect de asemenea anvergură? Am găsit pe net oferte de case din stejar cu 3 camere la 2500 de EUR, drept îi, nu așa frumoase, dar sa fim rezonabili, 4 case la preț de ferestre norvegiene … îți stă puțin mintea în loc.

Mai jos vă arăt imaginile de prezentare ale străinilor, sunt edificatoare, de frumoase.

Cabana din busteni

 

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

cabana din busteni

Cu drag de miros de lemn.

Citește despre – Case din Busteni în stil american