Birou din stejar masiv – La ce pret considerați că poate fi evaluat

birou din stejar masiv vedere fata

Model de birou din stejar masiv, fabricat la comandă de Iosif și Costache Industries 🙂 – fantastica denumire, de fapt brandul lor este iPlan Furniture.

birou din stejar masiv birou din stejar masiv

 Datele concrete descriptive pentru birou din stejar

  • Material – 100% din stejar masiv
  • Realizare – unicat, parte dintr-un proiect de amenajare din București
  • Producție – manufacturat, cu îmbinări în coadă de rândunică la sertare, încleiat ca structură
  • Dimensiuni – 160x65x75 cm

Descrierea meșterului pentru birou din stejar

Productia – blatul, corpul, tablia spate stejar masiv cu scandurile imbinate si incleiate de 2,4mm, corpul cu 4 sertare cu glisiere Hettich Silent V6, sertarele din lemn masiv. Particularitatea este frontul dintr-o bucata intreaga cu falț si laterale imbinate in coada de randunica oarbe, lateralele din bucati intregi cu grosimea de 1,2 cm imbinate tot in coada de randunica. Grosimea le da o finete deosebita si nu compromite rigiditatea. Plinta din bucata intreaga imbinata la 45 de grade si perimetrul  superior al suprafetei de lucru imbinat in nut si feder tot la 45, inaltat in spate, lucru care il personalizeaza si defineste spatiul de lucru. Perimetrul l-am remodelat de 2 ori, ajungand in final la o forma simpla si foarte eleganta.

Întrebare din partea Stejarmasiv.ro

evaluare - chestionar
evaluare – chestionar

La ce preț considerați că poate fi evaluat și dacă credeți că merită standardizat și introdus în producția de serie. Fabricăm în acest moment biroul Bergen, din stejar masiv, însă dimensiunile acestuia sunt mai mari, 177×80 pentru blat, fiind echipat cu două corpuri, stânga-dreapta față de poziția ocupantului. Am scris acum 2 ani despre acest birou și până acum numărul de birouri Bergen achiziționate în România depășește 50 de bucăți. Birou din lemn masiv de stejar

Ca și termen de comparație vă informez că pentru modelul de birou din stejar masiv Bergen  costul este de 4450 lei, TVA inclus. L-am mai prezentat aici – Birou din stejar masiv model Bergen – clasic si elegant

Modelul de față, mai mic, poate prezenta interes și conform cererilor primite de-a lungul timpului știu că există interes pentru dimensiuni mai reduse. Mi-aș dori o interacțiune cu cei care citesc acest articol, vă rog să exprimați o poziție vis-a-vis de design, calitate și opțiunea voastră privitor la costul pe care ați fi dispuși să-l achitați pentru acest produs. Alegerea finisajului, adică a culorii este liberă, fără costuri suplimentare. Încerc să creez un newsletter cu un chestionar, pe care să-l expediez tuturor celor care sunt înregistrați în baza de emailuri pentru a primi update-uri de la noi.

Personal apreciez foarte mult toată construcția acestui birou din stejar masiv și mi-aș dori să cred că este un produs apreciat și dorit. Acest demers este primul de acest gen pe care-l fac așteptând răspunsul celor ce pot fi interesați de achiziționarea lui. Cred că opinia voastră este extrem de importantă.

Produs fabricat în România, de români … sper pentru români.

În serie producem mai multe piese, printre care și cel prezentat în acest articol cu denumirea Bergen. L-am prezentat într-o amenajare finală, în București într-un articol din vara lui 2018.

Pentru variante de piese de birou extrem de suple, Masa Staple și scaunul Carlton sunt forme confecționate din elemente metalice subțiri și lemn masiv.

birou din stejar masiv
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

9 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Biroul Bergen, prin design, pare ca se adreseaza managementului, de aceea pretul nu pare mare. Biroul din acest articol pare un pic scolaresc, si eu personal nu as fi dispus sa platesc atat cat stiu ca costa fabricarea lui. Copii cresc, isi schimba gusturile si nevoile, distrug usor mobila, nu prea merita investit in piese deosebite. E doar parerea mea, ca si potential client (ca nivel sunt middle class, putin peste corporatistul mediu, asta ca sa dea o idee de demografie).

    Astea fiind spuse, piesa din articol e exceptionala, felicitari!

    PS: ca si producator de mobila poti sa imi spui daca in medie consumatorii sunt asa interesati de imbinarea in coada de randunica? Adica exista educatia asta la majoritatea clientilor? Ca mie tot timpul mi s-au parut mai mult o demonstratie de indemanare a mesterului, apreciata doar de cei din domeniu. Eu unul nu as stramba din nas nici la niste „box joints” nu stiu cum le zice la noi, deget, sau ceva de genul. Si ca si volum de munca nu cred ca se compara.

    • pentru copii se poate comanda așa ceva – Birou pentru copii – Povestea unei lucrări realizate de Dragos Costache . Te rog evalueaza cât crezi că poate fi în opinia ta valoarea acestui birou. Coada de rândunică nu este o glumă, este valoare adaugata unui produs. Daca am folosi îmbinari ca și la PAL, atunci cred că nu se poate vorbi despre valoarea materialului si a manoperei, ci doar de utilitate.

      • #3 Comentariu nou

        Ok, o sa-ti raspund, dar nu o sa-ti placa 🙂 Daca ar fi sa-l iau pentru copil nu as plati mai mult de 1500 lei. M-as simti mai confortabil chiar la 1200.

        Daca ar fi sa-l iau pentru un home office, l-as dori in alta culoare, si as da in jur de 500 de euro, dar asta mai mult de imagine, pentru altii. Biroul meu personal arata mai mult ca subsolul unei contabile decat ca biroul unui arhitect de prin reviste, asa ca nu prea conteaza mobila din el.

        Referitor la coada de randunica,nu cred ca ai inteles intrebarea mea. Eram curios daca, pus sa aleaga intre doua sertare identice, clientul observa si este dispus sa dea mai mult pe cel in coada de randunica?

        Ca eu unul nu am dat importanta acestui element pana sa vad un video cum se realizeaza cozile de randunica. Inainte conta doar designul si materialul unui mobilier, nu complexitatea inbinarilor.

        Si cand am zis box joint nu m-am referit la inbinarea de pal, aia e butt joint. Box joint e aia care arata ca un fermoar, si e destul de rezistenta in timp.

        • ba chiar imi place raspunsul tau. Cel pentru copil nu face chiar asa de mult si aici ma refer la cel de 100×40 cm, facut din frasin. Pentru un birou directorial, unde si restul mobilierului este de un anumit stil si calitate, piesele au o anumita valoare, calitate si termen mai lung de utilizare. In timp cred ca mobilierul de calitate se identifica cu proprietarul si face parte din imaginea sa, ca puncte de reper si reprezentare.
          Casa mea nu mai are piese din PAL decat la bucatarie, unde nu merita investit in lemn masiv. Am ajuns sa promovez lemnul masiv in Romania dupa ce am primit aprecieri si solicitari din partea celor care m-au vizitat. Atunci am aflat ca multi romani se reintorc la aprecierea stilului clasic, preferand din nou lemnul masiv de stejar.
          Box joint e finger joint, asa-l stiam eu. Nu e departe de dove tail, dar cred ca e mai frumos. Cine a cerut biroul din imagine a dat mana libera tamplarului si a achitat pretul cerut pentru ca a crezut in alegerea corecta a unui om pasionat de munca sa. Cu cateva artificii se pot simplifica etapele de manopera si reduce costul cu 25-30 %, dar estetica ar avea de suferit cu 50 %.

          • #5 Comentariu nou

            Între 150-200 euro mp…plus un 15% pt sertare, daca finisajul e cu 240 granulație gen oglinda si stejarul ales, placa de sertare dintr-o bucată, pt păstrarea texturii chiar 240 euro mp…cui nu-i convine exista Brad … și poate reține ușor ce scrie pt ca rămâne intiparit si pe placa … și ca idee tot lemn masiv este

  2. #6 Comentariu nou

    Doamne, ce lucruri frumoase!
    De cate ori vreau sa ma odihnesc, ma uit pe site-ul dumneavoastra.Mi-as dori ca intr-o zi sa imi iau inima in dinti si sa ma apuc de mesterit…..Dar cum??? Nu am nici un instrument ,nu am nici un indrumator, am doar iubirea pentru lemn si atat….Si cu toate astea, imi doresc un an altfel, pentru ca am suferit destul ,la serviciul pe care il am acum…si mi-a ajuns !!!!…..Imi ajunge! E timpul sa mai fac si ce vreau eu, macar cat timp mi-a mai ramas….Deci, unde sa imi caut instrumente de mesterit lemnul ??Insa nu ma pot gandi, deocamdata, la masini sofisticate, ci la ceva mai simplu…. Numai acest gand ca imi voi cumpara ceva de mesterit lemnul, ma face sa ma simt mai bine…..Si de unde sa iau lemn??? Am vazut lucrarile acelei doamne Ioana si am ramas „paf”….Daca ea poate sa faca si ….ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am uitat la ce a facut ea, pentru ca….inseamna ca se poate…..asta inseamna ca pot si eu, cu ajutorul lui Dumnezeu si numai El stie cate avem de facut la o casa, unde sunt doar 2 femei…
    Va multumesc pentru bucuria de privi la minunatiile de pe site-ul dumneavoastra si va rog sa ma indrumati cumva, ca sa pot lua legatura cu cineva care sa ma ajute.
    Eu sunt din Iasi si in plus, am crescut la tara si de acolo mi se trage iubirea pentru lucrurile manuale si pentru lemn.
    Din fericire , site-ul dumneavoastra mi-a amintit ca mai sunt si lucruri care ma bucura, pe lumea asta….
    Daca vreti, va rog sa imi dati un raspuns…:UNDE gasesc de cumparat instrumente ca sa pot incepe sa fac…..cate un scaunel, cate o masuta….cate ceva, care sa imi bucure inima si sa fie si util si poate….de ce nu?….sa pot si sa ma intretin….CU CEVA CE IMI PLACE CU ADEVARAT!
    Sa stiti ca trebuie sa o iau de la zero, dar….cata bucurie e in inima mea, la gandul ca o sa ma apuc si eu sa fac ce imi place….

    • Cred ca primii pasi inainte de a incepe sa cumparati orice scule ar fi sa incercati o ucenicie la un atelier mic de tamplarie.
      VA recomand articolul https://www.stejarmasiv.ro/de-ce-lemnul-de-adi-boloveschi/ – un mod similar de a vedea lemnul si apropierea de lemn.
      Adi a facut exact ceea ce v-am recomandat. Si-a oferit gratuit timpul si forta de munca intr-o zi pe saptamana pentru a invata tamplarie.
      Dupa 2-3 luni a vazut totul din alta perspectiva. Va recomand sa cautati un atelier de restaurare a lemnului, care se preteaza mai mult pentru o femeie.
      Spor si succes, scrierea dvs mi-a miscat sufletul si va doresc sa reusiti ceea ce v-ati propus.
      Un alt exemplu este Anca Blaga, in Bucuresti – https://www.stejarmasiv.ro/anca-blaga/

      • #8 Comentariu nou

        Va multumesc din suflet!
        Deja am gasit pe cineva care are un atelier si…..acum o sa imi adun curajul si o sa cer sa ma primeasca si pe mine, ca sa pot invata.
        E un om bun si sufletist si ma bucur ca mi-a iesit in cale.
        Mi-am propus sa pot si VREAU sa fac…..deci, cu Dumnezeu inainte!
        Multa bucurie!

  3. #9 Comentariu nou

    Felicitari , biroul este foarte frumos , se vede ca este lucrat cu suflet dar eu am unul asemanator, din lemn de stejar , luat de la MOBEXPERT de vreo 17 ani de care m-am plictisit pentru ca este o mobila grea , sertarele deja nu mai culiseaza asa cum trebuie etc. Cred ca mobila dvs. se adreseaza unei paturi a populatiei care vrea lucruri ce dureaza in timp ; se pare ca multa lume vrea mobila din ceva ce seamana cu lemnul , gen PAL , MDF etc.
    Inca o data , felicitari pentru munca depusa si lucrurile minunate pe care le fabricati !

    Cu stima,
    Diana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.