Birou pentru copii – Povestea unei lucrări realizate de Dragos Costache

birou pentru copii

Timpul scurs de la momentul ideii unui birou pentru copii și până la realizare a fost relativ scurt, comparativ cu alte proiecte similare. Tudor al meu este cel care în acest moment îl folosește pentru lecțiile de clasa a II-a dar și pentru construcția de Lego.

birou pentru copii - Dragos Costache - frasin

Despre Expoziția Maison&Objet ediția septembrie 2016  am scris anterior, în două articole. Trecand pe langa un stand, și eu și Adriana, la momentul când privirea ni s-a oprit asupra biroului din imaginile de mai jos, am știut pe loc că este ceea ce ne-am dori ca birou pentru copii, pentru camera celor mici. Tudor este primul beneficiar al acestei piese și tind să cred că va mai urma o comandă, pentru Victor, pe când va putea să-l folosească. Dimensiunile sale, de 100×40 cm pentru blat sunt perfecte pentru o cameră care trebuie să ofere și spațiu de joacă, pe lângă cel de studiu la nivelul clasei a doua.

Intentionam să-l cumpăr, evident, pentru a nu sări ordinea firească a lucrurilor, însă prețul de la expoziție este valabil doar pentru revânzare, la achiziția unei cantități mari. Nu au distribuitor pentru România și prețul de 600 de EUR găsit online nu mi s-a părut justificat.

Așa că românește, am apelat la un meșter, care a fost Dragoș Costache, o alegere firească. Nu putem trata subiecte unicate în fabrică și prefer să plătesc pentru munca autentică. Dragoș e specialist în prelucrările care presupun utilizarea îmbinărilor în coadă de rândunică și reacția lui pozitivă la vederea proiectului ne-a făcut pe amândoi să participăm la prima construcție, cu tot dragul. Am ales să fie făcut din frasin, care comparat cu stejarul este similar ca și comparația de aluminiu cu oțel. Frasinul are fibra mai deschisă la culoare și mai uniformă, la fel de rezistent, plus că este mai ușor și ”întâmplător” aștepta sub formă de scânduri disponibile în atelierul lui Dragoș.

Pentru că ziua lui Tudor a fost la finalul lunii septembrie, am legat cele două idei și acest birou pentru copii s-a transformat în cadoul lui Tudor, cu participarea lui Dragoș care l-a finalizat într-o săptămână. Amprenta lui personală este că îmbinările păstrează urma prelucrării manuale, nu sunt perfecte, însă e intenționată imperfecțiunea. La atingere, toate muchiile sunt fin șlefuite, doar vizual poți distinge lucrul de mână, prin urmele de daltă, de tăiere, sau forma neregulată a dinților de îmbinare. Integral, tot biroul este din frasin, fără nici un element de placaj sau semi-fabricat, inclusiv fundurile de sertare.

Rezultatul final este sub formă naturală, am ales să nu finisăm cu nici un material din gama lac sau baiț biroul, pentru că va face pereche cu setul de paturi suprapuse pe care deja îl am în camera copiilor și care este făcut de Tibi, din stejar, tot ne-lăcuit. Cred că după ce trece perioada în care copii își vor manifesta talentele de desenatori, vor parcurge accidentele firești de utilizare, suc sau mâncare vărsate sau degețele murdare, pot șlefui rapid totul cu o mașină cu vibrații și am piesele din lemn masiv la loc, noi-nouțe.

Dragoș a venit cu o propunere fantastică, a dat pe tot biroul de copii destinat lui Tudor, o ”mână” de ulei de portocale, iar rezultatul a fost că timp de mai bine de o săptămână după despachetare, camera copiilor a mirosit incredibil. Nu a rămas uleios la suprafață, s-a tras în fibră, sper să o protejeze suficient la impregnarea cu conținutul paharelor vărsate din neatenție. Consider adaosul olfactiv incredibil de năucitor pentru experiența de achiziție a unei piese de mobilier. Nu știu câți ați avut ocazia să vă bucurați de asta, copii care au fost prezenți la serbarea zilei lui Tudor au stat cu nasul pe lemn într-una.

Mulțumim Dragos, ne-ai făcut acest eveniment cu adevărat unic și special.

Etapele de realizare sunt următoarele:

Schița în Sketch-up – 3d a acestui birou pentru copii

birou pentru copii - Dragos Costache - frasin

Imagini din timpul producției

Imagini finale – birou pentru copii – fotografii profesioniste

Rezultatul final – amplasarea in camera lui Tudor

Dacă ați ajuns până aici și vă întrebați ce e cu sulurile de material textil din cele 3 imagini, acestea reprezinta o surpriza pentru toți citiorii, pe care o voi prezenta în următorul articol.

Pentru doritorii de astfel de birouri, putem, împreună cu Dragoș, să oferim soluții la prețuri decente. Așteptăm emailuri cu solicitări pe adresa contact@stejarmasiv.ro

Cu drag, de lucru bine făcut.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

birou pentru copii - M&O 2016
37 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.