Acumulator gratuit pentru scule Festool cordless

acumulator Festool cadou
Catalog Mobila

Colegii de la Avalon Tools din București mi-au adus la cunoștință ultima ofertă de la Festool care oferă un acumulator de 5,2 Ah bonus, gratuit, la achiziția uneia dintre cele 6 scule din promoția ce durează până la 30 Noiembrie.

Sunt un adept al sculelor fără fir, deși nu dețin marca Festool. L-am întâlnit pe Razvan Dinu de la Avalon Tools după ce luasem deja drumul spre o altă marcă și mi-e destul de greu să fac schimbarea. Testul celor două mașini, pe curent, puse la dispoziție anul trecut și despre care am scris un articol amplu m-a făcut să înțeleg lumea Festool și diferențele efective, de lucru cu aceste scule. N-am folosit încă scule cu acumulator de la ei, dar nu mă îndoiesc de versatilitatea lor.

Citește și – Festool și Avalon Tools – scule de mână profesionale pentru tâmplărie

Să ai un sistem complet și să jonglezi cu câțiva acumulatori pe care îi încarci la atelier, pentru a putea avea libertate de mișcare fără fir într-o locație fără priză este un avantaj greu de ignorat. Pentru nivelul meu de lucru, amatoricesc, cu 4 scule diferite echipate cu un acumulator de 4 Ah la 18 V pot lucra liniștit o zi întreaga.

Avantajul de care mi-a vorbit Razvan Dinu se referă la un acumulator AIRSTREAM, de 5,2 Ah care cuplat la un încărcător SCA 8 ( adică 8 A) duce bateria la 100% încărcare în 35 de min. Se promovează de către toți distribuitorii Festool, cu de la Festool citire, că timpul de încărcare scade cu 65% față de încărcarea convențională a unui acumulator Li-Ion. Nu mi-ar fi trecut vreodată prin minte că răcirea activă a celulelor din acumulator poate reduce timpul de încărcare.

Festool Airstream
Festool Airstream

Un acumulator Airstream, conectat la un încărcător de același tip va creea un flux de aer prin interiorul magaziei de baterii și prin încărcător, răcind întreg ansamblul. Am găsit la Festool Denmark un clip exemplificativ.

Oferta actuală și cele 6 scule la care se aplică bonusul cu un acumulator gratuit cred că merită luată în seamă în timp util. Oamenii s-au întors din concedii, sezonul fierbinte a comenzilor pentru tâmplari sau montatori începe și va culmina înainte de luna decembrie, așa că e bine de urmărit fiecare ofertă și de profitat de ocaziile oferite de branduri.

gama de scule Festool cu acumulator din promoție
Oferta Avalon Tools – distribuitor Festool

Caut de multă vreme un acumulator cu capacitate mai mare, pentru un circular de mână și pentru șlefuitorul orbital, care golesc rapid resursele din bateriile pe care le dețin. Încă nu m-am decis dacă merită să cumpăr 3 acumulatori de 4-5 Ah sau unul de 12 Ah, prețul fiind similar. Mă folosesc de un invertor de 600 de W conectat la automobil pentru a ieși din pana de curent, trebuie să întreb un specialist ce soluție ar fi mai avantajoasă.

Am iterat mai sus numărul de telefon al lui Razvan Dinu ( click pe numele lui ) de la Avalon Tools din București, eu sunt adeptul contactului direct. Furnizorul de echipamente este în definitiv un partener, mai ales dacă te setezi pe o gamă de scule cordless. Un încărcător Airstream poate încărca și baterii care nu au această tehnologie, deci merge și pentru sculele pe care deja le dețineți.

Aș mai întreba despre Centrotec și Vecturo Oscillating Multi-Tool, sunt două puncte interesante de aprofundat.

S-aveți spor, în tot ce faceți!

Am mai scris:

Atelier mobil – Festool MW 1000 – meșter organizat

De ce să alegi brandul Festool ? Păreri din toată lumea

Separator preliminar CT-VA-20 Festool pentru aspiratoare din seria CT

Festool Airstream
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Catalog Mobila

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.