<style>.lazy{display:none}</style> Uși ascunse în corpuri de mobilier sau pereți – StejarMasiv

Uși ascunse în corpuri de mobilier sau pereți

uși ascunse

Încep așa – nu construim uși ascunse, dar ne plac. Avem privilegiul de a scrie despre lemn și sunt extrem de multe produse frumoase, pe care ne-am dori să le facem, dar nu ne putem extinde într-atâta.

Parcă am pierdut ceva din farmecul amenajărilor interioare, astăzi când ne gândim la costurile materiei prime și excludem costuri alocate strict manoperei, pentru a produce ceva deosebit, cum sunt aceste uși ascunse. Pentru că din start, aici se pune problema unor soluții tehnice ingenioase, care înșală privirea la prima vedere, fiind greu de distins când te uiți în ansamblu.

Logica construirii de uși ascunse poate fi pentru a păstra un secret, o cameră privată, accesul la un seif sau simplu amuzament de a deține în locuință ceva atipic. Acum 100 de ani când totul se întâmpla în fapt, pe viu, poate că sensul era mult mai practic. Virtualizarea nu exista nici ca și concept, pentru marea masă a oamenilor. Voiai ceva să vorbești cu un individ, îi vizitai în carne și oase. Scrisorile duceau mesaje la distanță, însă și ele existau fizic, pe un suport de hârtie, iar scrisul transmitea emoție, era opera reală a unei persoane.

Mai demult, oamenii chiar își doreau să păstreze ascunse de priviri anumite spații. Poate depozitau valori sau poate căutau să se poată retrage față de restul membrilor familiei, mai ales de copii.

Astăzi poate fi amuzament pur, ideea de a deține uși ascunse într-o locuință conectată la internet, cu tracking pe toate device-urile smart, cu viața expusă pe toate rețelele de socializare la distanță, poate că este forțarea realității. Ce mai poți ține secret azi, în realitate? Câți dintre noi se pot ține deoparte de conectivitatea asta, aproape permanentă?

Poți considera că un cadru de ușă poate avea și funcția de rafturi, polițe sau spații de depozitare, nu doar cale de acces.

Un prieten mi-a spus, când dezbăteam subiectul uși ascunse că cel mai întâlnit mobilier cu nișe ascunse este cel destinat depozitării armelor. Dacă până acum o lună ne gândeam doar la vânători, că și-ar ascunde puștile, poate ajungem să ne gândim la deținerea unei arme serios, privitor la securitatea personală.

dulap cu arme

În 2022, în Polonia, oamenii s-au organizat deja, în contextul războiului din Ucraina. Cine e vânător, are 4 arme, declarate, bineînțeles, a fost deja informat, că la nevoie va da celelalte 3 către Ghiță, Vasile și Dumitru ( nume fictive) și ocupă poziții la X, Y și Z, pentru apărare contra invaziei.

Nu că s-ar întâmpla, Doamne ferește, dar avem voie să ne imaginăm, lucruri ce până nu demult păreau fantasmagorice, nu-i așa?

Sănătoși să fim …

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
uși ascunse
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.