Steico Flex 036 sub Pavatex Isolair Multi – 2 branduri

Steico Flex 036

Dacă mă-ntrebați pe mine cred că nu e diferență la bază, ca și concept între Pavatex și Steico, depinde doar cum sunt prezente pe piețele europene. Produsele sunt relativ similare, deservesc aceeași nișă și sunt repere de calitate în industrie. Ele nu concurează, brandurile mă refer, găsești similar cu Steico Flex 036 și PAVAFLEX PLUS (WLS 038). E ca Steaua cu Dinamo, ca Pepsi cu Coca Cola, alternative pentru ca oamenii să aibă posibilitatea să aleagă. Dacă ar fi un singur brand nu le-ar merge bine niciunuia, e mai convenabil și nu-și fac decât bine, împărțind piața.

Al meu Pavatex Isolair Multi are 40 de mm, el va acoperi fațada casei, închizând caseta pe exterior, iar pe fața cealaltă a peretelui este folie Belgavar, acoperită de un OSB de 15 mm pe interior. În casetă se va insufla celuloză, provenită de la Case Călduroase prin concursul lui Călin Cincean. Celuloza va fi cea produsă de Steico, pentru că Pavatex se găsește mai greu prin România, la fel ca și Fermacell.

Pavatex Isolair Multi 40 mm

Să revin la Steico Flex, recomandarea lui Călin pentru spațiile greu sau deloc posibil a fi insuflate cu celuloză. Este o pernă de fibre lemnoase, foarte asemănătoare cu vata bazaltică cașerată, însă mai greu și mai dens. Se taie la fel de ușor, eu am cu cuțit Wolfcraft care face minuni.

Steico Flex 036

PONT – folosiți pentru a tăia Steico Flex partea cu zimți mărunți de la cuțitul de vată, vertical cu mișcări rapide. Eu abia de la jumătate munca am prins mișcarea. Astfel veți face tăieturi curate, fără rupturi. În filmarea de mai jos surprinsă la primele plăci, când studiam tehnica se vede că partea cu dinții mari, circulari, rupe din fibre. Nu am refăcut filmarea, ieri am terminat partea asta, azi continuăm cu Pavatexul.

Am achiziționat prin bunăvoința tizului meu câțiva metri pătrați de Steico Flex și am umplut spațiile de sub ferestre, casete la care nu mai am acces odată montat Pavatexul pe exterior. Pentru că peretele meu are 23,5 cm spațiu de insuflat am folosit 2 grosimi de Steico Flex – 100 si 140 mm. cei 5 mm care debordează din casetă se pot pierde, prin compresie, astfel încât soluția servește scopului urmărit.

Steico Flex 036

Steico Flex 036
Steico Flex 036

Intenționam să pun acolo celuloză ”la mână” dar cred că ar fi fost un chin și l-am ascultat pe Călin când mi-a recomandat plăcile de la Steico. Montajul a fost relativ simplu, trebuie tăiate bucăți și potrivite, este praf, firispor, rumeguș, însă este ”făcubil” destul de facil.

Am reușit până acum să placăm aproape tot parterul , urmează să vină mașina cu aparatul de insuflat celuloza să umple casetele pregătite, apoi urcăm la etaj să introducem celuloza și în pereții mansardei, acoperiș șu casetele din tavanul etajului. Scara de pod este un model Fakro pentru case pasive și sper că izolația suplimentară să ajute la o insonorizare a podului, să reducă spațiul care trebuie încălzit și să evite pierderile de căldură prin versanții acoperișului străpunși de coșul de fum, ferestrele de mansardă și conectivitatea către panourile termice.

Am apreciat mult faptul că în discuția cu Călin nu s-a ”aricit” să colaboreze la proiectul nostru, având în vedere că cei de la Case Călduroase construiesc la rândul lor imobile pe soluții similare, însă nu am apelat la ei, justificat de colaborarea cu Qual Construction Bois. Călin a discutat cu Adi Cramăr, în termeni constructivi, și-a oferit sprijinul și a furnizat soluții punctuale, chiar dacă puțin lateral cu obiectul muncii lui.

Pentru că sunt din Baia Mare, pentru modul în care tratează problemele și oferă soluții, pot spune că îi recomand deschis pe cei de la Case Călduroase. Aștept insuflarea celulozei și o să am un verdict final, privitor la calitatea oferită. Soluția cu Steico Flex a fost un Time Saver pentru mine, s-a potrivit ca o mânușă la particularitatea fazelor constructive.

Chapeau Călin de la Case Călduroase, de la Călin de la StejarMasiv.ro

Mulți ”de la” …

9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.