Cred că acest proiect ar corespunde unei cereri primite cu ceva timp în urmă de la o doamnă care își dorea o căsuță în copacul din curte. Tom Chudleigh inventează un model standard sub denumirea de ”Free Spirit” dedicat celor ce vor să simtă natura din interiorul unui seminte de dimensiuni mari, atârnată de o structură de cabluri ce imită pânza de păianjen.

Tom Chudleigh îmbină într-un mod inspirat construcția caselor din copaci cu priceperea fabricării bărcilor și a iahturilor. Întreaga sferă este fabricata din lemn masiv de pin si cedru. Structura interna a coconului, imită coastele unei ambarcațiuni, iar învelișul exterior seamănă cu bordajul exterior ce compun partea vie și partea moartă a navei. Moartă nu inseamă altceva decât că este deasupra apei și nu participa activ la flotabilitate.

Ideea ce stă la baza acestei inovații servește pentru deconectarea terapeutică a locatarilor. Prin ancorarea de minim 3 copaci, se asigură o stabilitate crescută, astfel încât ocupantul poate practica meditația, relaxarea într-un mediu natural, arta fotografică sau lectura. Interiorul are o mobilare simplistă, cu paturi rotunde, oglindă și măsuță pliantă.

casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

casa in copac

Cu drag, de relaxare în natură.

Photo courtesy of Free Spirit Spheres – © Tom Chudleigh