Nu mai este un secret pentru mine ca francezii sunt aproape imposibil de egalat la capitolul stil si eleganta, asa ca nu am de ce sa ma mir ca acestia au devenit un model si in ceea ce priveste designul interior.

Astazi vorbim despre bucatariile frantuzesti care, dincolo de originalitatea dictata de eleganta, sunt  un mix reusit intre interioare de factura rococo, art nouveau si neoclasice. Bucatariile decorate in stil frantuzesc sunt intime si romantice, imbiind la relaxare si visare. Ca si mobilier specific acesta se remarca prin masivitate si rotunjimi puternic accentuate. Intr-o bucatarie „made in France” totul are aspect antichizat, iar traditia si natura isi gasesc locul intr-un mod stilizat, greu sesizabil la prima vedere.

Din punct de vedere culinar ,bucataria franceza este o declaratie a maiestriei in domeniul culinar  si considerata o arta in sine. Preparatele specifice necesita mult timp de pregatire si sunt, de cele mai multe ori, rezultatele unor procese elaborate in care atentia la detalii si tehnicile complexe, uneori extrem de complicate, primeaza. Retetele se pastreaza constante, fiind bazate pe maiestria sosurilor si a aluaturilor, in timp ce pregatirea lor nu tolereaza „scurtaturi” in domeniu.

Intre delicatesele culinare si un design interior de exceptie, ma trezesc la un rendez vous imaginar  culinar perfect. Bon appetit!

bucatarie cu design french

amenjari interioare frantuzesti

bucataria franceza

bucatarie cu decor french

bucatarie de tara frantuzeasca

bucatarie franceza

bucatarie frantuzeasca

design interior frantuzesc

French Kitchen

idei de amenajare a bucatariei