Paul Covaci – artist băimărean care iubește lemnul

Paul Covaci

Dacă mă plimb prin oraș și trec prin fața Galeriei de Artă, dacă are Paul Covaci vreo lucrare expusă în vitrină, o recunosc. Are un stil al lui pe care eu, nefiind artistă, nu pot să-l definesc. Dar îmi place și îl recunosc.

Paul are 35 de ani, a absolvit Liceul de Arte de Baia Mare, iar mai apoi, Facultatea de Artă din Timișoara, cu specializarea grafică. De sculptură s-a apucat mai târziu, are vreo 9 ani de lucru în spate.

Am tot vrut să vă prezint o parte din lucrările lui, dar e tare greu de prins la discuții. Eu v-am scris că iubește lemnul, deși nu l-am întrebat pe el dacă e așa sau ba. Însă, dacă îți sunt atât de minunate sculpturile, e posibil să nu iubești materialul din care le faci?

Paul Covaci - lucrări

Paul Covaci - lucrări

Deși alege preponderent lemnul, în lucrările sale te întâlnești cu chestii foarte diverse ( îl citez pe el aici), de la lemn și tipuri de piatră, marmură, metal, rășină sintetică în combinație cu tot soiul de grăunțe și jucării gata făcute de alții.

Paul Covaci

Toy story în toată regula! 🙂

S-ar putea să îți placă și: Knut Fjaestad – sculptor suedez de negăsit online

L-am întrebat cât timp lucrează efectiv zilnic. Deși are un job de zi cu zi, deși are pasiuni și nevoie de odihnă, Paul alocă trei sau patru ore zilnic, pentru munca în atelierul său. Lucrarea sa preferată e mereu ultima. Câteodată, lucrează la câteva în paralel, neștiind care va fi prima terminată.

Cele mai multe lucrări și-au găsit o casă a lor, iar o parte se află prin galerii, anticariate și chiar în casa lui Paul. Îmi spune el că se simte foarte bine alături de ele, iar ca artiști contemporani, îi admiră pe Anish Kapoor, Jef Koons, Tony Craig, Brâncuși.

Paul Covaci - lucrări

Paul Covaci - lucrări

Face și scaune, cu drujba :). Ca și sculptor, folosește foarte puțin dalta. Dacă vreți să-l cunoașteți mai bine, scrieți-i, că poate aveți norocul și vă primește în atelierul din Baia Mare.

Salutări cu drag!

Paul Covaci - lucrări

Paul Covaci - lucrări
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.