Octavian Berceanu: „Sobele sunt de vină” – publicațiile online răstălmăcesc afirmațiile Comisarului șef al Gărzii de Mediu

nu arde gunoi sobele sunt pentru lemne

Cât de simplu scurtează multe publicații online declarația noului comisar șef a Gărzii de mediu incluzând în titlurile lor cu litere de-o șchioapă  – Sobele sunt de vină.

Omul nu a spus asta, imi permit să reproduc un citat, inclus de altfel in articol, dar dacă citești pe diagonală nu asta vei înțelege. Omul a spusCEEA CE SE ARDE provoacă poluare:

„În foarte multe dintre zonele din București avem case care se încălzesc pe combustibili solizi și când spun combustibili solizi mă refer și la lemne, dar în mod special la cărbune, la bucăți de PAL și PFL, la deșeuri, pentru că sunt mult mai ieftine decât un metru cub de lemne. Aceste zone nu beneficiază de o instalație sau de un sistem de aducere a gazului cu care să se încălzească”.
„Lumea nu recunoaște întotdeauna ce pune în sobe, adică din cauza sărăciei, oamenii preferă să pună în sobe diferite deșeuri și să spună că noi ne încălzim cu lemne, dar de facto, în curți vedem stivele de prefabricate”, afirmă șeful Gărzii Naționale de Mediu.

Încălzirea cu bio combustibili – masă lemnoasă, peleți, bricheți nu este poluantă.

Arderea într-o sobă a oricărui material care propagă flacăra nu este vina sobei și a soluției de încălzire care suportă un utilizator imbecil ce nu folosește corect focarul și camera de ardere.


Octavian Berceanu - sobele si poluarea
https://www.facebook.com/watch/live/?v=204410011444442&ref=watch_permalink

Interviul cu Octavian Berceanu la ”În Fata Ta”


SUNT INDIGNAT că publicații cu audiență transmit un mesaj eronat, fals și care induce ca mesaj ideea că sobele sunt poluante și drept urmare ar fi de nedorit. Am găsit exemple pe gds.ro newsweek.ro sau alephnews.ro, însă e regretabil cum își creează conținut multe situri, fără să înțeleagă răul pe care îl fac, propagând o idee răstălmăcită, din comoditate, sau căutând senzaționalul.

SPER ȘI CRED că Octavian Berceanu va folosi dronele cu senzori ca să-i descopere pe idioții care ard gunoaie, care se încălzesc cu PAL sau cârpe. Nu cred o clipă că pe coșul unei sobe care arde biomasă senzorii vor sări alertați.

Sobele care ard biomasă nu sunt poluante!!!

Sobele construite de specialiști, care înțeleg și respectă regulile breslei, știința acumulată de generații, principiile termodinamicii și a curgerii fluidelor, prevăd utilizarea într-un anumit regime și instruiesc beneficiarii să le folosească corect și într-un anumit fel – NU POLUEAZĂ. Cel mult readuc în atmosferă carbonul înmagazinat de lemn, fără a introduce altul așa cum e în cazul produselor petroliere sau a gazului metan.

Asta înseamnă că sunt neutre din punct de vedere a amprentei de dioxid de carbon.

Am scris de nenumărate ori articole în care am încercat să aduc explicații, înțelesuri și alte justificări pentru a evita încadrarea greșită și nedreaptă a sobelor în categoria poluator.

Soba cu masa termica este o alternativă pentru AZEB

Sobă cu lemne și sistem de ventilare cu recuperarea căldurii

ASFOCH – Asociație profesională pentru coșari, sobari și montatori de șeminee

Soba pe lemne – între mit, confuzii și realitate


Raportul emis de Consiliul Concurenței despre lemnul de foc

Resursa pentru a înțelege eficiența unei sobe construite corect în tandem cu un sistem de ventilare cu recuperare de căldură – Pagina sobei

Din neputința acestui stat de a asigura calitate și verificări de respectare a unor norme, cu statul ca primul care le încalcă sau nu le poate respecta, suntem în situația tragică de a arunca vina sobele cu lemne, pe un sistem de încălzire nZEB, ca primă alternativă pentru independența energetică parțială a unei locuințe, folosind o resursă regenerabilă.

Ufff… se mai aruncă mult praf în ochi din ignoranță și prostie?

Citește și – PNRR – mai devreme sau mai târziu se va interzice lemnul pentru încălzire

nu sobele poluează
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.