Northmen – ghilda meșterilor tradiționali letonieni

Northmen

Înainte de de Northmen a fost pentru mine John Neeman și Jacob, cel care cu peste 1,3 milioane de vizualizări a răscolit mulți pasionați de lemn sa creadă că pot construi o cabana din lemn. Filmul a fost făcut pe parcursul construcției locuinței lui Jacob cu scopul de a promova metodele tradiționale de construcție a unei case, dar și sculele de mână din fier forjate sub numele de John Neeman. Am menționat filmul înainte într-un articol publicat în mai 2017 – Fatada exterioara din lemn – placare tip board siding . Ideea de Ghilda din articolul ce s-a bucurat de o reala apreciere printre meșterii români Ghilda – asociere de meșteșugari sau negustori pe domenii este pusa în practic în cea mai frumoasă formă pe care am văzut-o promovată în media online de către letonienii de la Northmen. Aici găsiti site-ul lor oficial.

Northmen

Am citit din scoarță-n scoarță tot site-ul lor, sunt abonat la canalul lor de Youtube, și tot ce pot eu să afirm este că sunt FANTASTICI.

Au imagini absolut năucitoare, filme foarte elaborate, meștereală autentică și în stil tradițional. Sunt tineri, ca organizare, însă de la înființarea din ianuarie 2017 au ajuns să țină cursuri înainte de final de an. Primul curs a avut 16 participanti, a costat 1680 de EURO pentru un om și a durat 10 zile.

Comentariile mele sunt doar pentru a vă îndruma din tot sufletul să îi vedeți și să îi apreciați. Înainte de a merge la BIFE SIM mi-am dorit să public informațiile despre ei cu toată admirația mea. Sunt un model de urmat, e nevoie de astfel de demersuri și oamenii vor reacționa, vor participa și vor vibra la astfel de evenimente. Sigur că fiecare dintre ei are nevoie de bani pentru a plăti facturile și pentru traiul familiilor lor, că sunt implicați bani și promovarea produselor pe care le fac și pe care le vând. Dar … o fac atât de frumos încât ți-e mai mare dragul să plătești ceva care vine cu asemenea încărcătură de autenticitate.

De-aș putea da timpul inapoi, mi-aș dori să nu fi cumpărat ce mi-am luat de ziua mea la 40 de ani și să fi știut să particip la un asemenea curs. Am scris chiar în articolul anterior despre ideea lui Adrian Cramar de a organiza un curs de dulgherie. Adi … merită inspirat și preluat din ideile celor de la Northmen tot ce se poate.

Când am vorbit de ghildă, în articolul publicat în septembrie 2016, oamenii din țara asta au reacționat. Am primit emailuri, comentarii, telefoane … sunt mulți care ar vrea o asociere.Poate cu ocazia unui atelier ca și cel discutat se va putea obține o opinie comună despre ce ar vrea să fie o ghildă românească și cum ar trebui să funcționeze. Cel mai mare cui îl am în acest moment împotriva spiritului certăreț al meșterilor care i-am văzut vociferând nejustificat de tare, pe lângă subiect, în diverse ocazii.

Cei de la Northmen au ales să se asocieze sub o formă comună, mai multe meserii și au înțeles că online-ul este vital pentru promovare în aceste timpuri. Chiar daca sparg piatră sau taie lemn, imaginile sunt fantastice. Folosindu-se de online la o asemenea manieră e imposibil să nu obții reacții și dorință din partea celor ce se regăsesc în obiectul de activitate.

Filmulețul lor de prezentare este incredibil, eu l-am văzut de cel puțin 5 ori.

Codul etic pentru Northmen

Imaginile de la cursul ce tocmai s-a încheiat sunt minunate. Apar și copii, care bat cuiele de lemn la locul lor. Mai jos sunt doar câteva imagini, va invit să accesați site-ul lor direct și să-l răsfoiți. Tot meritul imaginilor și video-urilor le aparține.

Jos pălăria pentru Northmen, sunteți cu adevărat frumoși !

Northmen
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.