Ninga Rai – un colț de rai din Maramureș

Ninga Rai poienile Izei Maramures

Ninga Rai nu are o traducere concretă, proprietarul Adrian Dimache încă declară că caută înțelesul pentru Ninga, dar cred că pentru Rai s-a edificat. Are 5 hectare de teren pe care se găsește spațiul de cazare, sera, acareturile de găini, toate localizate într-un peisaj neatins de civilizație. Scopul declarat este de a oferi șansa și oportunitatea relaxării într-un spațiu rural autentic. Echipa este formată din Ion și Maria, doi localnici cu părul nins, care ne-au întâmpinat și pe noi când am ajuns să livrăm masa Kraken pentru terasă.

Ninga Rai Poienile Izei

Am vorbit telefonic cu Adrian Dimache despre Ninga Rai preț de câteva zeci de minute, împărtășind valori comune și aprecierea pentru Maramureș deopotrivă. Are rădăcini din Poienile Izei, Maramureș, deși s-a născut și lucrează departe de județul situat în nordul țării. Investește într-un vis cu speranța ca turiștii străini pe care-i vizează prin descrierea în limba engleză să îi împărtășească viziunea.

Cred și sper ca tot mai multe demersuri similare cu Ninga Rai să se ivească în peisajul rural pentru a promova valori și trăiri neschimbate de civilizație. De-ar fi construit un resort de 5 stele cu chelneri ce servesc meniuri internaționale ar fi întinat valoarea locului și nu cred că ar fi putut oferi ceva ce nu se mai găsește pe alte meleaguri. Orientarea spre tradiția vieții rurale poate să prezinte interes cu mult mai mult pentru turiștii evadați din centre urbane cu beton, sticlă și magazine.

Peisajul este mirific, senzația de detașare față de cotidian completă, mai ales dacă te plimbi puțin spre Glod și constați că ai rămas fără semnal la telefonul mobil. Suntem noi cei onorați să fi livrat masa pentru terasă, pe picioare metalice, care completează cu utilitate un spațiu acoperit ce oferă o panoramă splendidă spre pădurile din jur.

Mi-a plăcut mult descrierea, pe care o reproduc mai jos, netradusă:

”The thin morning fog… the perfume of the fruit trees… the loaded hay wagons coming back from the fields… the night silence and the star abundance… these are just some of the magical elements at Ninga Rai.

Ninga Rai is the perfect base for visiting the surrounding region by car, by bicycle, by hay wagon or just with your drone…”

Accesați site-ul pensiunii, urmează să se deschidă curând, poate rezonați cu locul și cu oamenii. Vă garantez că sunt autentici … Exteriorul este extrem de tradițional, însă la interior veți găsi tot confortul posibil la standarde actuale.

Masa Kraken la Ningarai
Masa Kraken la Ningarai

Masa Kraken la Ningarai

Aproape toate imaginile aparțin colecției lui Adrian Dimache despre Maramureș și Ninga Rai, dar cea de mai jos este extrem de grăitoare.

modern si traditional
modern si traditional în Maramureș

Despre Maramureș am mai scris:

Podina Resort – un loc de refugiu în inima Țării Lăpușului din Maramureș

Cu bicicleta prin Maramureș – invitație!

Biserica din stejar cu hramul Sfânta Ana din Coruia, Maramureș

Masa Kraken la Ningarai
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Buna ziua

    Este intr-un loc extraordinar de frumos aceasta pensiune , dar cu parere de rau cand am deschis pozele am ramas putin dezamagita , cand o sa ajungem sa folosim max. 2 culori sau nuante la vopsirea lemnului , de ce trebuie sa avem 5-6 culori la lemn , de ce nu putem sa folosim culori naturale , un lemn in max. 12 luni se va face putin gri – fumuriu si asta se poate scoate deja din wax- ceara care deja se gasesc si la noi .

    Cu stima

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.