Motor Mendocino – motor electric cu levitație magnetică și alimentare solară

motor mendocino

Wikipedia descrie un motor Mendocino prin 3 seturi de fraze independente, conectate între ele sub acest nume.

motor mendocino

Acest motor înglobează toate cele 3 caracteristici :

  • este electric, funcționează cu curent
  • este alimentat cu energie solară
  • rotorul este suspendat în aer, deci face levitație, pe baza magnetică

Sigur că se face din lemn, sau se poate face și din lemn, pentru că lista materialelor disponibile este limitată doar de imaginație. Sunt mai multe surse care îl descriu, ca funcționare și principii, cea mai completă mi s-a părut cea de pe Instructables. În componența motorului intră câteva piese, standard, semifabricate, care pot fi achiziționate individual de un pasionat de bricolaj pentru a-l ansambla și privi cum funcționează. Este un fel de perpetuum mobile iar celor pasionați de tehnică sunt convins că le va plăcea. Am mai scris despre mecanisme din lemn și feedback-urile de atunci au fost multe și entuziaste. Vă mai amintiți – Mecanica magică a lui Theo Jansen ?

Cum cel care are idei ar fi bine să le și pună în aplicare, referitor la acest motor Mendocino mi-a place să colaboram 2-3 persoane, din discipline diferite si sa participam la constructia unor cadouri pentru partenerii nostri, așa, pentru sărbători. Am inclus mai jos câteva imagini și mi-ar place să discut cu cineva priceput la un Router CNC, care să decupeze soclurile. Ca să-mi fie ușor, mă angajez să procur magneții neodim, axele pot fi metalice sau plastic … Până la urmă contează soluția tehnică de motor Mendocino adoptată, pentru o lista completă și corectă de piese componente.

Panourile solare sper să se găsească la specificațiile din proiect, toți cei care descriu acest motor par să nu fi întâmpinat probleme la procurarea lor. Nu ar fi corect să omit mențiunea că se poate cumpăra un motor Mendocino direct, gata construit și funcțional, de pe Aliexpress. pe la 15-20 de dolari bucata. Eu sper să ieșim mult sub acest cost, plus personalizarea și autenticitatea unui produs fabricat.

Se inscrie cineva? Are sustenabilitate ideea mea?

Cu drag, de idei năstrușnice.

Variante de motor Mendocino

motor mendocino
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.