Mobilier modern derivat din ocupații de adolescenți

mobila din placa de skateboard de pe skate-home.com – Skate Banc Nollie Flip

Spunem mobilier modern celui imaginat recent, fără ca vârsta de fapt să conteze, ci timpul când a apărut, raportat la momentul aprecierii. Hundertwasser a creat forme neobișnuite și a fost tot timpul un modernist, chiar dacă s-au scurs de atunci decenii.

Fiecare generație are propriul aport la actualitatea prezentă, deși nu întotdeauna este înțeles sau apreciat. Trăim separația generațiilor cu sentimentul că cei tineri parcă nu fac sau nu apreciază ceea ce noi, când eram tineri am fi făcut sau prețuit. Nouă ni se pare că uneori ei pierd frumusețea tinereții , fie că vorbim de copilărie sau perioada adolescentină. Ne-ar place să-i vedem ocupați cu ceea ce pe noi ne-a bucurat și ne gândim că pentru noi acele stări sau activități au savoare și le-am dori reproduse de către cei mai tineri.

mobila din placa de skateboard
mobilier functional din placi de skate
mobilier modern din placa de skateboard
Baked Roast – marca de mobilier modern fabricat handmade

Ni se pare că se pierd valori, că jocuri din copilăria noastră care nouă ne-au încântat timpul când ieșeam afară, astăzi sunt pierdute și că tinerii sau copii pierd vremea. Am băgat de seamă că au reapărut BMX-urile și skateboard-urile pentru băieți, jocul cu elastic ”coca-cola” pentru fete și mă declar plăcut surprins și totodată nedumerit cum au supraviețuit. Oare cine le-a transmis, cine a putut păstra și explica unor puști de 7-8-9 ani cum se joacă. Un părinte, cel mai probabil, dar procesul mi se pare neverosimil, văzând renăscute jocuri sau activități de acum 30 de ani, dacă nu mai bine. N-aș vrea să văd petardele sau pocnitorile cu șurub și fosfor de chibrit re-inventate, poate ar suferi îmbunătățiri de-a dreptul periculoase. Aș vrea să văd în schimb zmee, din trestie, cu coada din hărtie de ziar ( e greu să mai folosești ziare astăzi, în era online-ului).

mobilier modern din placa de skateboard
scaun de copii din placa de skate

Întâmplător am notat apariția unor piese de mobilier derivate din plăcile de skateboard și fără a ști prea multe despre ele vreau doar să le aduc în atenția voastră. Cei mari, puteți face din acest subiect o ocupație creatoare cu copii voștri care să le demonstreze că îi înțelegeți, că sunteți în mintea lor și că din ceea ce pe ei îi preocupă preluați și le încurajați astfel creativitatea. Nu cred că exercițiile de imaginație din acest sens vor ajunge vreodată să genereze vânzări suficiente pentru a dezvolta un business, eu văd acest subiect doar ca o apropiere între părinți și copii. Cred că mobilierul din camera lor va fi mult mai apreciat dacă este desprins din activitățile lor, iar o viață nouă pentru o placă veche de skateboard, ca obiect util i-ar arăta copilului o altă față a lucrurilor și o nouă perspectivă a comunicării cu părintele. Putem denumi acest segment ca fiind parte integrantă din ideea de mobilier modern, dar nu veți găsi așa ceva de cumpărat prin magazine.

mobila din placa de skateboard
raft de carti din placi de skateboard
mobilier modern din placa de skateboard
mobilier derivat din placa de skateboard
mobilier modern din placa de skateboard
masa cu blat de sticla pe role de skateboard
mobilier modern din placa de skateboard
de pe skate-home.com – Skate Banc Nollie Flip

Dacă au scaune să stea și la birou, ca urmare citește 11 birouri pentru adolescenți

S-aveți parte de copii frumoși și deștepți, care și cu care să vă aducă și să împărtășiți bucurii.

mobila din placa de skateboard
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Felicitari pentru articol! Imi cer scuze daca se considera a fi reclama…dar am descoperit si la noi niste baieti care fac asa ceva: Bewise Collective Movement ( ) 🙂

    • atunci sa fie de bun augur reclama, sunt de acord cu inima deschisa sa sustin pe toti cei care pun mana. Reclama de aia, care ma supara, e cea la firmele care evita sa plateasca desi le da mana, nu la ateliere mici sau persoane individuale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.