Cum vă sună – lemn masiv de paulownia ? În afară de visul unei îmbogățiri facile, neconfirmate după ani de zile de la marile plantări.

Am citit și încă mai citesc despre acest subiect, lemnul și cultura unei plantații de paulownia. Pare lemnul mirific și salvator, se cultivă și se exploatează cu succes, cu contracte pentru cherestea încheiate înainte de recoltarea masei lemnoase, cu subvenții generoase și totuși ceea ce mă miră este cum de nu e plină România de plantații de acest gen. Am citit și un studiu despre creșterea și exploatarea lemnului de paulownia, din hibrizi adaptați și aclimatizați țării noastre realizat prin anii „80, pe la mijloc. Nu e noutate, nu e mirajul aurului, nu s-a inventat ieri mersul pe jos, se știe de mult despre acest lemn, de atunci puteau fi împădurite aproape toate pârloagele de pe marginile de drum ce zac în nepăsare și paragină. Căutând online lemn masiv de paulownia am dat peste ceva studii ale unor ocoale silvice din zona Maramureșului care constatau ci tristețe că nu crește ca stâlpul de telegraf, ci ramificat și cioturos, plus că suferă de frig și moare frecvent.

Și totuși nu se întâmplă. Am căutat poze cu mobilă de înaltă calitate fabricată din acest lemn masiv de paulownia, dar abia am reușit să selectez câteva mai acătări care recunosc, arată bine, fibra lemnului e curată. Ori e ceva, ori merge undeva, vorba țăranului care nu știa ce să zică când a întâlnit pentru prima dată în viața sa broasca țestoasă. Se presupune că se folosește la aplicații pretențioase, la iahturi de lux, mobila scumpa sau instrumente muzicale, bașca plăcile de surf pentru cei mai cu moț.

Chinezii arată ceva imagini, cu watermark, în rest… ceață la mal. Poate nu apucă fotografii să facă poze așa de repede dispare marea masă lemnoasă.

Mai sap, revin pe acest subiect căci ceva nu se leagă. Țiriac zicea acum câteva săptămâni că ar cumpăra 10.000 de hectare a doua zi dimineață cu banul cash, de ce n-are el măcar în proprietate un sfert din România ca pădure de paulownia?

Citește și – Ciocănitoarea a făcut fluier ultimul nostru paulownia

lemn masiv de paulownia
busteni de paulownia
lemn masiv de paulownia
cabinet din lemn de paulownia
lemn masiv de paulownia
corp cu sertare din lemn de paulownia
paulownia
corp de chitara din lemn de paulownia
lemn masiv de paulownia
dulap cu multe sertare
paulownia
placi de pardoseala din lemn de paulownia

 

lemn masiv de paulownia
Panouri din scandura de lemn paulownia
lemn masiv de paulownia
mobilier de lux din lemn de paulownia
paulownia
Mobilier din lemn de paulownia din Germania
lemn masiv de paulownia
placi de lemn de paulownia de diferite calitati
paulownia
padure de paulownia

Pentru mobilă din lemn masiv de stejar vă ofer eu soluții, prin catalogul de mobila.

Ca să știți!