Common Sense sau bunul gust e o chestie de mare rafinament si multe sticle de vin se pot consuma ca sa dezbatem un astfel de subiect. Cu siguranta rezultatul, ca o concluzie nu apare niciodata. Dar e asa placuta discutia, mai ales ca nu te poti certa si placerea fiecaruia ramane unica, bunul gust e individual si greu de atins. Cu Irina, Florin si Catalin am avut multe nopti de discutat si toti constatam cu consternare ca e de neinteles cum s-a facut dimineata.

Bunul gust, in design, departe de a avea pretentia ca ii detin cheia succesului, daca se adreseaza unui numar mare de oameni, cum e cazul restaurantelor si a localurilor, e o chestie de mare finete care asigura succesul sau esecul stabilimentului cu pricina in aceeasi masura cu bucataria, completat cu servirea. Cei ce pot face un echilibru placut ochiului, gustului si sufletului din acestea trei isi asigura negresit o felie mare din consumatori.

Am sa exprim parerea mea ca si fost ospatar, si cu mare mandrie, pot spune, asa cum am definit asta de atatea ori, ca e perioada vietii mele in care am castigat cei mai multi „bani usori”. Am invatat sa lucrez cu oamenii, le-am memorat preferintele, ii stiam pe nume si am depasit barierele consumator-prestator. Am avut o seara unica cind clientii mei au platit mai mult decit intregul venit realizat de toti colegii mei. Am primit o sampanie de la patron si credeti-ma ca nimic nu se compara la un job cu recunoasterea meritelor, nici macar banii castigati.

Acum, din perspectiva unui om gurmand, cu trecatoare inclinatii culinare din postura de bucatar, cu afinitate pentru a incerca orice traznaie ce miroase bine si promite ochiului dintr-o farfurie, pot spune ca orice restaurant isi vinde pielea la primul contact al clientului. A-l face sa revina si sa devina un client constant e o treaba ce ar trebui sa ii preocupe mai mult pe proprietari decit adaosurile comerciale. In Baia Mare, acord o nota maxima restaurantului Budapesta, pe care il voi re-vizita diseara. E o lectie de rafinament de prima clasa, cu toate ca celelalte businessuri ale acelorasi patroni lasa de dorit. Bucataria excelenta, servire impecabila si ambient discret si intim. Nu e reclama gratuita, nu am nici o legatura cu localul, in afara de faptul ca ii sint un client constant.

Din colectia de mobilier a fabricii noastra am gasit citeva piese care ar putea reprezenta solutia citorva idei de amenajare a interiorului uni restaurant.

Stilul Clasic e cel mai potrivit.

Restaurantul din Manitoba:

Sala de mese - Manitoba Wellink Restaurant
Sala de mese – Manitoba Wellink Restaurant

Aici s-au folosit urmatoarele mese, cu exactitate, in finisaj Old Dutch

masa din stejar colectia Provence

– pentru acest aranjament:

Separeu de lux - restaurant
Separeu de lux – restaurant

acest tip de masa se potriveste la mare arta :

Masa restaurant, picioare curbate

iar celor ce prefera mesele rotunde, ca si aici dar si extensibile

Masa rotunda
Masa rotunda

le ofer o varianta mai versatila:

mobila din lemn masiv
Masa extensibila ovala Roge

Pentru varianta cu un singur picior, functie de locatia din incapere se pot alege din urmatoarele doua variante:

Masa antica, cu picior, detaliu cu insertie de fier
Masa antica, cu picior, detaliu cu insertie de fier
Masa cu picior masiv Model Britain
Masa cu picior masiv Model Britain

Cu drag, de moda veche.