Am anunțat acum vreo 10 zile că revin cu modelul de masă extensibilă rotunda, imediat ce am imaginile. Norocul face că imaginile nu sunt imortalizate de mine, ci au fost făcute de profesioniști, care au avut grijă să folosească un fundal alb (nu cartoane maro ca mine), iar apoi să mai croșeteze prin spate imaginile dupa ce le-au făcut (eu sunt afon la Photoshop). Rezultatul este, după părerea mea, proprie și personală, mai mult decăt satisfăcator.

Masă extensibilă rotundă
Vedere frontala cu masa extensibila rotunda

Piesa de mobilier este o derivare a mesei din stejar masiv Britain, cu o extensie ce se păstrează separat pe timpul cand masa este ”închisă” și se montează doar la extensie, atunci când masa ”deschisă” devine ovală. Circumferința mesei cu diametru de 1,6 m în poziția ”închis” este de 5 m, asigurănd loc ergonomic pentru 8 persoane. Pentru încă 2 persoane se poate adăuga extensia, operațiune ce se poate face de un singur om. Unul mai solid, pentru că lemnul masiv are greutatea specifica peste PAL sau MDF. Să calculați întotdeauna metru cub de stejar la greutatea specifică de 7-800 de kg. Așa ar trebui sa fie suficient de edificator.

Găsiți în articolul Mese extensibile – producator de mobila din lemn masiv – Maramures o prezentare comparativă a modelelor de mese extensibile pe care le fabricăm.

Mecanismul pentru despărțirea celor două jumătăți de masă rotunda culiseaza prin tragerea de către o persoană a oricărei părți. Finisajul pe de altă parte este fabulos, culoarea este imposibil de reprodus cu paleta RAL. Stilul este vintage, parcă reparat, re-înviat dintr-o piesă veche, parcă un restaurator a încercat să readucă stralucirea unei piese vechi fără a-i altera culoarea originală.

Adriana m-a luminat ieri, am avut senzația că mă întâlnesc cu trenul în tunel, VINTAGE înseamnă mai vechi de 20 de ani. Logic, până la urmă, nu?

Imagini detaliate cu masa rotunda extensibila Britain

Cu drag, de modă veche și de timpuri noi.

Update 2017

Masa rotunda extensibila Britain–  –  am modificat putin sistemul constructiv prezentat mai sus și fabricam aceasta masă, din ratiuni financiare, la dimensiunile de 120 – rotund si 160 – oval, cu țargul modificat. Sistemul metalic din prezentarea de mai sus, s-a dovedit dupa 2 ani că ridică prea mult costurile acestei mese, comparativ cu utilitatea. Spațiul oferit se preteaza pentru 6-7, poate 8 ocupanți, extensia este păstrată separat și a trebuit folosit un sistem de extindere mai putin costisitor. Acum, valoarea mesei este de 650 EUR + TVA, fabricata integral din stejar.

Pentru mese extensibile de 12 persoane – dreptunghiulare – alegeti dimensiunea de 200(280)x100x78 cm pentru modelele Madrid sau Provence.