Mese extensibile – producator de mobila din lemn masiv – Maramures

Gama de mese extensibile produse de noi la Baia Mare are modele clasice dreptunghiulare sau ovale în componență

Masa Extensibila Provence

Am scris individual despre mese extensibile articole în care sunt prezentate toate modelele pe care le fabricăm. Dintr-un recensământ al comenzilor făcut recent am descoperit că reprezintă 37% din totalul comenzilor onorate pentru România și alături de modele de mese fixe Kraken și Britain sunt cele care predomină în opțiunile de achiziție.

Nu le-am prezentat niciodată cumulate, cu o analiză comparativă între ele și le parcurg mai jos în ordinea apariției lor și a longevității în producție.

Masa Provence – aparține colecției Provence, însă este ultimul produs aflat în producție din această colecție. Este și prima masă produsă de noi în 1997 și numărul total expediat partenerilor externi depășește 10.000 de bucăți. Înainte de anii 2000, gama de mese extensibile respecta acest design clasic, iar extensia de tip Butterfly era extrem de apreciată datorită simplității de manevrare. Aprecierea s-a păstrat în aceeași termeni, însă schimbările continue de design au dus la apariția altor modele de mese, în special cele din segmentul rustic-industrial, cu picioare metalice, care au preluat o parte din volumele deținute de masa Provence.

Masa Extensibila Provence mese extensibile
Masa Extensibila Provence
cere pret mobila mobel amadeus

În continuare, se produce și se livrează constant, la volume mai mici, dar azi aprecierea construcției simple este cea care justifică alegerea ei. Nu are piese metalice aproape deloc și nici una la sistemul de culisare. Astfel dispar multe probleme datorate îmbătrânirii feroneriei și duce la o durată de viață extrem de lungă. La IMM Cologne am găsit mese Provence care erau folosite de organizatori la intrare și ni s-a spus că sunt în utilizare de un timp prea lung ca cineva să mai țină minte de unde provin. Pe noi ne-a făcut să ne crească sufletul de bucurie.

Masa Madrid – este derivată din modelul Provence și completează afinitatea pentru mese extensibile, însă oferă doar linii drepte la picioare, minimaliste, față de picioarele tradiționale, teșite, ale modelului Provence. Se pretează pentru aranjamente sobre, în linii simple, caracteristice designului nordic. Stabilitatea și rezistența sunt similare cu cele ale seriei Provence și sistemul de extensie este construit la fel de robust.

Mai recent am prezentat cum se derulează o comandă în 2022 – Masa cu picioare drepte – Madrid – stejar – extensibilă

masa din lemn masiv Madrid - mese extensibile
Masa din lemn masiv model Madrid finisaj natur

Recent, în 2022 am livrat o masă Madrid – Masa din stejar Madrid – Varianta extensibila cu picioare drepte

cere pret mobila mobel amadeus

Doar forma picioarelor diferă, blatul este identic construit. Aceste două mese extensibile sunt cele care oferă un raport preț/calitate fantastic, cu valori pornind de la 320 de EURO până la 470 EURO plus TVA. Se construiesc ambele variante pe aceleași dimensiuni, iar valoarea cea mai mare oferă la dimensiunea extinsă 280×100 cm ca spațiu de blat, pentru 12 persoane.

Masa Britain Extensibilă – Este o derivație față de seria Britain și oferă opțiunea unui blat rotund care se extinde la forma de oval, pentru 8 persoane. Prinderea blatului pe piciorul central are multe avantaje în privința spațiului disponibil la picioare pentru toți ocupanții. Personal găsesc un singur dezavantaj, acela că extensia trebuie păstrată separat de masă, când este restrâns blatul. Este o soluție tehnică apreciată de olandezi, fiind tradițional folosită acolo și pentru ei, acest amănunt nu este un impediment. În România am livrat câteva zeci, care s-au bucurat de apreciere, mai ales în privința formei ovale a blatului.

mese extensibile
Masa Britain rotund/ovală extensibila
cere pret mobila mobel amadeus

Gama Britain nu include alte mese extensibile, deși ni s-au cerut de multe ori forme de blat dreptunghiulare, pe picioare stil Britain, însă cu extensii. Prinderea centrală a picioarelor pe blat rectangular împiedică montarea sistemului de extensie, fără o îngreunare majoră a întregului ansamblu, prin adăugarea de elemente suplimentare.

Masa Xenia – este de fapt o masă fixă, care permite montarea de extensii pe extremitățile blatului. Diferă față de celelalte mese extensibile pentru că poate fi comandată fie fixă, fie extensibilă, cu unul sau două panouri adiționale. Acestea se păstrează separat de masă, dar reprezintă o soluție de compromis pentru extinderea cu 4 locuri a numărului de ocupanți la masă. Soluția este larg adoptată de segmentul HORECA.

mese extensibile
masa extensibila Xenia din cer – stejar salbatic masiv
cere pret mobila mobel amadeus

Este singura varianta de masă dintre cele 4 prezentate aici care se fabrică din lemn masiv de cer – stejar sălbatic. Celelalte se fabrică doar din stejar clasic, european. Alegerea finisajelor pentru toate tipurile de mese extensibile este un atu pentru noi ca producători, în favoarea beneficiarilor, însă implică un termen de așteptare mai lung. Cred că durata de utilizare a unei mese merită așteptarea pentru a primi un produs complet personalizat conform designului interior pe care urmează sa-l completeze. Sigur că în cazul comenzilor care includ și scaune, finisajul mesei poate corespunde cu cel al scaunelor.

Cu drag, de produse cu care ne mândrim.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.