O cutie din lemn nu e o jucărie ca fabricație, dar e un obiect destinat bucurării sufletului. Diferența dintre seriozitate, care implica mimică grava, imobilitate facială si exprimare bățoasă și joaca percepută ca disponibilitate catre o minte zglobie, un spirit jucăuș, vesel, nonconformist, liber de limitari și preconcepte, este subiectul discuției de reîntoarcere la muncă după vacanță.

Am fost, a fost bine, am senzația de rupere totală și am perceput ca atare aterizarea inapoi în papucii cotidieni. Dar am noroc teribil, pentru ca am inceput cu ceva ușor, vesel care mi-a captat atenția în ultima vreme. După ce multă multa vreme am fabricat lucruri serioase, mobilă din lemn masiv, pentru amenajări distinse, ultimul proiect pe care l-am acceptat, a fost inițial o glumă, apoi ceva vesel, iar în final ceva extrem de revigorant și reconfortant, uimitor de binefăcător pentru suflet. Ideea conceptului nu imi aparține, doar realizarea.

Cititnd articolul despre ambalajele de lemn ale produselor de pe vremuri, cineva destupat la minte a imaginat ce vedeți mai jos.

cutie din lemn
cutie din lemn pentru cadouri

S-a dorit un set de 4 cutii din lemn, de 8×8 cm cu tăviță tot din lemn, pentru o utilizare generală ca ceva frumos, de pus pe birou/bar/blat de bucătărie  și umplut cu diverse. Rezultatul se vede mai jos, se poate folosi si în domeniu alimentar fără probleme pentru ca lacul e pe bază de apă, iar finisajul … hmmm, finisajul face toți banii.

E ceva fabricat ieri și gata azi, care arată ca și cum ar fi fost folosit de la 1907, de cănd noi făceam răscoală cu furci și nemții seria a treia de motoare Mercedes.

Felicitari Carmen ! Deci se poate !

cutie din lemn
set de 4 cutii din lemn cu capac
cutie din lemn
detaliu de finisaj antichizat
cutie din lemn
cutii din lemn
cutie din lemn
cutie din lemn detaliu
cutie din lemn
capac din lemn
cutie din lemn
4 cutii cu capac din lemn
cutie din lemn
capac de lemn detaliu

Cu drag, de modă veche