Linoak – colecție Moooi cu stejar și linoleu

Moooi - Linoak - Marcel Wanders - masa din stejar si linoleu Container Bodhi Linoak

Mda, Linoak vine de la Oak și Linoleum – aka linoleu, placa aceea de PVC care înlocuia pe vremuri parchetul sau covoarele în spațiile cu trafic și nevoie de curățenie frecventă. Urmăresc brandul Moooi de ceva vreme și am mai publicat un articol despre ei, pentru că imaginează forme cuminți, simple, dar imposibil de trecut cu vederea.

Masa din imagine se numește Container Table Bodhi, n-am putut să o trec cu vederea pentru că Bodhi este și va rămâne pentru mine Patrick Swayze din Point Break. Filmul a fost unul dintre cele de neuitat, din vremurile bune ale cinematografiei și muzicii, anii ’90. Azi revedem sau ascultăm acea perioadă de parcă ultimii 20 de ani nu au produs nimic de valoare.

Moooi - Linoak - Marcel Wanders - masa din stejar si linoleu
Container Bodhi Linoak

Bodhi – spiritul rebel al mesei Container din colecția Linoak imaginata de Marcel Wanders are blatul acoperit cu linoleu, fără să pot să-mi dau seama de calitatea lui. Bănuiesc că un brand cu asemenea renume nu va utiliza linoleu luat de la Ferometal sau magazinul de uz casnic, iar în privința plăcilor și foliilor din materiale plastice am o cu totul altă perspectivă de când cu casa pasivă, membrane termoizolatoare și drenaje cu geotextil.

Moooi - Linoak - Marcel Wanders - masa din stejar si linoleu
Container Bodhi Linoak

Apreciez curajul, e nevoie de o societate deschisă și fără preconcepte ca să permită prezentarea unei mese cu stejar și linoleu ca fiind un produs de design exclusivist, însă în Olanda se poate. Moooi beneficiază de suficient credit pentru ca produsele propuse publicului să beneficieze de contemplare și analiză înainte de critică. Mi-aș dori un asemenea curaj și din partea societății române care s-ar putea dezbrăca de haina preconcepțiilor și judecății premature, fără cunoștința faptelor sau stărilor reale și cu ocazia Centenarului să avanseze sub o nouă Românie bazată pe trecutul bun și cu ochii ațintiți spre viitor.

Moooi - Linoak - Marcel Wanders - masa din stejar si linoleu
Container Bodhi Linoak

De scaune, ce ziceți? Mie mi-au atras atenția și ideea tapițării complete arată de-a dreptul fantastic. Nu știu detalii, eram concentrat pe masa, însă parcă scaunele din imaginea de mai sus sunt … altceva.

Linoleu dragii mei … aș fi putut jura că este apusă și îngropată era acestui cuvânt, poate tocmai de aceea Marcel Wanders îl folosește, ca să trezească amintiri amorțite.

Simplitatea caracterizează întotdeauna creațiile lui, forma conică a piciorului este suportul pentru un blat rotund, lucrat desăvârșit. Finisajul cu patină evidențează frumusețea fibrei de stejar masiv. Pune la dispoziție 6 finisaje cu baițuri diferite, disponibile pe comandă.

În catalogul nostru, MobelAmadeus.ro avem forme de mese rotunde, însă sunt clasice sau rustic industriale. Am în vedere adăugarea unor piese cu aer modern, am lucrat recent câteva forme noi, prototipuri și simt că se impune adăugarea lor. Nu vor avea linoleu, e sigur, ci doar stejar, Stejar Masiv!

Less is more, invariabil! Chapeau Moooi!

Moooi - Linoak - Marcel Wanders - masa din stejar si linoleu
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Salut, citesc de aproape 6 luni blogul și e prima data când chiar am vrut sa las un comentariu: sa stii că există și în RO doritori pentru astfel de stil. Personal apreciez naturalețea lemnului și a stejarului și îmi permit un produs de calitate. Însă o suprafață de linoleum nu suna atât de extravagant și o consider foarte potrivită: așa am și acasă deoarece se întreține cel mai ușor, asta mai ales daca iei masa in familie și ai familie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.