Lemnul innobilează orice spațiu – chiar si blatul de bucatarie

blatul de bucatarie

Recent am scris despre blatul de bucatarie din piatră care este alegerea mea, personală, pe care o susțin, deși nu fabricăm astfel de produse. Despre lemn, lemn masiv, desigur, pot afirma că este a doua opțiune pe care aș recomanda-o în detrimentul MDF-ului melaminat. Sigur că disponibilitatea în zona apropiată locuinței noastre a pietrei este o condiție dificil de îndeplinit și cu cât ne apropiem de metropole sau orașe mari cu atât prelucrarea pietrei este mai puțin la îndemână, ca proximitate, transport, montaj și toată logistica care ține de această soluție.

Primesc des emailuri cu cereri specifice pentru blatul de bucatarie din lemn masiv, aș fi absurd să nu consider această opțiune ca fiind una dintre cele mai la bune alternative la piatră.

blatul de bucatarie
Cereri primite online

Utilizarea lemnului de stejar pentru a înnobila un spațiu este practicată des cu rezultate absolut spectaculoase. M-am recalibrat și eu, ca poziționare față de spațiul destinat pregătirii mesei, chiar dacă l-am perceput multă vreme ca un spațiu tehnic. Totuși, trebuie să admit că pentru mulți este destinat și unei utilizări mai domoale, comparativ cu topitul grăsimii pentru jumări. Ca dovadă, stau imaginile primite de la un cititor, care le-a folosit ca reper de amenajare. Blatul de bucatarie nu e din lemn, însă eleganța încăperii rezidă din toți porii materialelor folosite.

După ce admirăm astfel de amenajări, revenim la realitate și la frecvența cazurilor în care dispunem de o generozitate de spațiu atât de mare. Bucătăriile noastre sunt mici, la bloc nu găsești spații mai mari de 10 mp alocați gătirii. Dacă poți, așa ca mine, să deschizi bucătăria către living, un Open Space, ca să conversezi cu musafirii sau cu cei care ocupa masa – cu familia, în principal – atunci regândești ansamblul din altă perspectivă. Am un blat de lemn montat pe o insulă, care face trecerea de la mobilierul de bucătărie către cel din stejar masiv din cameră.

Mobilele de bucătărie mici, echipate cu blat din stejar, pot căpăta o căldură aparte, mult mai firească și cu siguranță mai primitoare decât răceala plasticului de pe MDF. Considerați astfel – un blat de MDF vine la dimensiune standard, cred că 4 m lungime și 62 lațime. Indiferent cât ai tu nevoie, în bucătăria ta, costul va fi pentru bucata întreagă, și nu întotdeauna știi că rămâne sau ai nevoie de partea rămasă, însă fii sigur că-l plătești cu aproximativ 500 de lei.

blatul de bucatarie

La un cost dublu, primești blatul de bucatarie din lemn masiv de la Dippanels, tot pe dimensiunile de care ai nevoie, însă stejar masiv, lipit tip parchet, cu găurile gata tăiate pentru chiuvetă și plită. Piatra e mai scumpă, circa triplu. Impregnarea cu ulei, în 3 straturi și structura din piese lipite asigură lemnului masiv o rezistență în timp destul de îndelungat. De la mine citire aș propune luarea în calcul a unei refinisări periodice, cam o dată la un an. Cere informații despre acest aspect când comanzi blatul.

Rezultatul final poate arăta așa :

blatul de bucatarie

Unde mai pui că poți dona 1 leu și un copac se va planta cu această ocazie. Le voi cere colegilor de la Dippanels imagini cu copacii plantați până acum, în urma donațiilor, sunt cumva convins că la comenzile online, toată lumea bifează acel leu în plus.

Ca urmare, pentru că aici oferim idei, dar și soluții, sper ca cei care doresc lemn masiv pe blatul de bucatarie să analizeze oferta colegilor mei, înainte de a ne solicita nouă piese unicate pe care nu le producem. Mă străduiesc să răspund tuturor, dar sunt cumva necăjit când mi se cer obiecte despre care afirm în scris destul de clar că nu fac parte din portofoliul nostru.

Cu drag, de lemn masiv, indiferent unde-l doriți.

blatul de bucatarie
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.