Lemn și metal și sticlă – elemente definitorii pentru modernism

masa din stejar și sticlă Masa Lightning din stejar Nigel Griffits

Noi am folosit lemn si metal pentru a simboliza viziunea noastră ce face parte integrantă a curentului rustic industrial modern. Liniile mesei Octopus sunt simetrice, la partea de picioare, iar modelul se expune cel mai bine, atunci când dimensiunea blatului este cât mai mare. Această masă este destinată sălilor de consiliu, având o ergonomie totală datorită lipsei limitărilor de poziționare a ocupanților din jurul mesei. Această caracteristică este comună tuturor modelelor de mese cu prindere centrală a piciorului, dar prin formă se dorește o reinterpretare modernă a clasicei mese cu picior central. Pentru o variantă clasică puteți vedea modelul Britain – masa din lemn masiv de stejar cu picior central cu blat pătrat sau blat rotund.

Metalul picioarelor este brut, nefinisat la nivel de culoare, dar protejat pentru modificări ulterioare de aspect printr-un strat de lac incolor. Adică, nu ruginește, dar arată industrial. Blatul pe de altă parte este aservit stilului rustic în totalitate, prin forma bordurilor neregulată, din lemn selectat din marginea scândurii. Ambele borduri aparțin aceleiași scânduri, doar că au fost intercalate cu elemente de 10-15 cm de stejar masiv, pentru a se ajunge la o lățime utilă a mesei de aproximativ 100-110 cm. Nici o piesă nu este identică cu cealaltă, fiecare are unicitatea și originalitatea sa.

Acest model de masă din lemn si metal îl producem și poate fi solicitat intern pe piața din Romania.

Masa Octopus din lemn și metal

masa cu blat din lemn si metal pentru picioare
Masa Octopus cu picioare metalice
masa cu blat din lemn si metal pentru picioare imbracat cu lemn
Masa Dining Octopus cu picioare metalice in X si blat de lemn
masa cu blat din lemn si metal pentru picioare
Masa Octopus în amenajarea din Brasov

Pe de altă parte, am găsit și apreciez în mod deosebit conceptul de design de la Nigel Griffits unde pe aceeași idee s-a construit o masă din sticlă și lemn, pornind de la ideea jocului pentru copii cu bețe. Nu-mi amintesc exact numele acestui joc, parcă era Morrocco dar designerul consemnează că și-a dorit o neregularitate similară cu cea a jocului unde bețele de plastic sunt lăsate să cadă libere și se aranjează într-o dezordine imprevizibilă. A fost greu ca schema de aranjare a elementelor de grindă de stejar să fie aleasă în așa fel încât să susțină ferm blatul greu de sticlă, dar să rămână poziționate la nivel perceptiv într-o dezordine intenționată. Blatul de sticlă permite aprecierea sistemului de lemn ce compune piciorul mesei, lemnul fiind și în acest caz elementul de design și estetic preponderent.

Între masa noastră și masa britanicilor există o similitudine de apreciere a lemnului și o diferență majoră privitor la poziționarea lemnului și la combinarea cu un element distinctiv pentru modernism, sticlă la ei, metal la noi. Ambele concepte sunt apreciabile, până la urmă acest fapt conferă fiecărui producător autenticitate, clienții fiind cei care sunt cei mai avantajați, având posibilitatea să aleagă.

Masa Lightning din sticla și lemn

masa din stejar și sticlă
Masa Lightning din stejar Nigel Griffits
masa din stejar și sticlă
Masa Lightning din stejar Nigel Griffits
masa din stejar și sticlă
Masa Lightning din stejar Nigel Griffits

Cu drag, de modă veche și nouă.

masa din stejar și sticlă
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Dl. Calin puteti sterge ultima poza din comunicat ? Numarul de telefon de acolo nu mai exista. Noul numar este 0730238240. Multumesc frumos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.