Dulciuri sau jucării pentru copii? Ha??? A fost moșul? Și v-ați dat de ceasul morții să inventați ceva care să bucure copilul? Noi, când primeam o ciocolată Africana o mâncam din ochi, azi dulciurile nu mai impresionează decât dolofanii cu bulimie. Jucăriile sunt chestia atractivă, dar partea haioasă e că vă depășește și pe voi folosirea lor. Știți cum merge un Bakugan sau ce trebuie să faci un Ben 10 complet? Poate voi le mai bunghiți cumva, bunicii sunt cu siguranță în degringoladă.

placaj
buldozer din placaj

Uitarea e vina cea mai mare care ne apasă, am uitat că ceea ce pe noi ne-a fascinat, când făceam parte din lumea celor mici, nu s-a schimbat, doar s-a adaptat. Jocurile și jucăriile de acum 30 de ani sunt la fel și astăzi dar au uitat părinții să le mai arate copiilor și acum stăm, stați, lângă un raft cu cutii multicolore, ne scobim în buzunare, pe ce să irosim iar banii ca să smulgem un zâmbet schițat. Soarta tuturor acestor jucării electronice, fistichii, colorate, neînțelese și împovărătoare pentru copii este pe aceeași grămadă care ocupă spațiu inutil în camera piciului.

Ia încercați o praștie din sârmă groasă dezizolată cu elastic din chiloți, sau o țeavă de berman cu cornete de hârtie. Zmee mai știți tăticilor să faceți? Eu făceam nu doar hexagonale, ci în formă de stea, cu cântarul din ață de Volga și coada de 7x căt diametru zmeului. Și doar din trestie.

Am remarcat o treabă ș-aș vrea să găsesc susținători care admit dacă au greșit ca mine. Cănd îi arătam juniorului două mașinuțe cu telecomandă, cu Spiderman și Marvel scris mare deasupra prețului de 25 de EUR la reducere, el cerea aproape plângând șarpele din gumă de 3 EURO. Nebunul eram eu, copilul apreciază ceva ce îi place fără a citi prețul. Toți am mușcat-o la fel, cu jucării pentru copii de multi bani zăcând nefolosite și copilul extra-extaziat de un kiki-riki-miki de plastic de 10 lei.

Nu te supăra Frate, jocul ăla cu mărgele de sticlă colorate, jocul de cărți Păcălici, țambal și kaleidoscop, vă mai sună vreun clopoțel în memorie?

Citește despre – Balansoar hamac pentru copii – idei de nișă pentru ateliere mici sau Copiii se plictisesc de jucării – am dreptate?

Oare mai discernem ce i-ar place sau cumpărăm doar ceea ce am văzut noi răsfoind Nekermanul sau Quelle cu ochii cât cepele?

placaj
copilas cu camioane de placaj
placaj
de balansat
placaj
DIY din placaj Huffington
placaj
figuri de animale din placaj
placaj
Hummer

placaj kaleidoscope jucării

placaj
tambal

Haideți înapoi, în copilărie, cu jucării pentru copii de-adevăratelea.

Știați că există – Arhitectul copiilor – LAM Studio – Laura Cotoban ?