Încântare verticală de la Pffefer Torode Architecture

Pffefer Torode Architecture

Sub numele de Vertical Entertaining cei de la Pffefer Torode Architecture din Nashville au imaginat o clădire cu o destinație de reală încântare verticală. Nu se poate descrie ca și o casă de locuit, poate mai nimerit ar fi pavilion, foișor, turn de detașare.

Pffefer Torode Architecture Vertical Entertaining

Recent am auzit un designer celebru criticând clădiri publice din România și cred că inclusiv cele rezidențiale sunt cam în aceeași oală. Chiar dacă fondurile sau resursele financiare nu sunt o problemă prea puțini proprietari de imobile construite recent și-au pus problema încântării. Se merge mult doar pe costuri, constructorii cunosc prea puține elemente de design, iar proiectul arhitectului este doar document de obținere a autorizației de construcție. Arhitectul sau structuristul imaginează unele soluții, limitați de cerințele viitorilor locatari, mai des decât se exprimă artistic.

Cred că cei care lucrează cu Pffefer Torode Architecture le oferă un buget și apoi schițează idei lăsându-le mână liberă. Soluțiile tehnice vin ca să întregească formele, oferind confort și respectând încadrarea generală. Cu acest gând în minte mă plimbam pe străzile cu case din Baia Mare, zilele trecute căutând o construcție ce să reprezinte arhitectul, nu limitările constructorului sau viziunea neclară a proprietarului. Mi-am dorit să fotografiez o astfel de casă dar n-am găsit-o.

Din imaginile de Pintrest am găsit cele despre Vertical Entertaining și am dat de urma site-ului oficial al Pffefer Torode Architecture. La about, imaginea de mai jos este definitorie pentru cultura unui grup într-o firmă, nu chiar mică. Unde vedeți astfel de imagini la noi?

Pffefer Torode Architecture

Despre Vertical Entertaining doar imaginile pot vorbi, le-am admirat și ”furat” de pe site-ul lor ca să ne bucurăm de ele.

bucataria

Pffefer Torode Architecture Vertical Entertaining

etajul

Suprafața vitrată din vârful turnului este senzațională ca și impact vizual, atât din interior cât și din afară. Sunt însă încăperi neprezentate în imagini, cred că e imposibil să ai o bucătărie fără un dormitor. Mi-ar place o astfel de casă de oaspeți, pe o proprietate cu spații verzi vaste. Așa arată luxul, în accepțiunea mea, se pare că cei de la Pffefer Torode Architecture au reușit să atingă simplitatea cu eleganță, fără opulență.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

bucataria
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.