Se pare că avansam tehnologic, comunicăm mult mai repede, schimbăm informații într-o clipită, călătorim oriunde fără opreliști, mâncăm diversificat și întâlnim ineditul, noul și interculturalul la tot pasul, nimeni nu se mai miră când vede un chinez sau un negru, nici ei pe noi, și totuși unele fibre interne rămân neschimbate, tradiționaliste, adânc înrădăcinate în trecut. Percepția esteticului trebuie completată cu valoarea adusă de ani, vechiul nu mai înseamnă demodat ci tradiție, autentic.
Prin urmare, cu ajutorul vitezei de mai sus pomenite vă âmpărtășesc cu drag câteva idei de design ce au prevalat timpul și s-au păstrat nealterate ca valoare după mai bine de jumătate de secol. Fotolii cu nume răsunătoare, imaginate de arhitecți și designeri postbelici, când viața și economia răbufneau pe intreaga planetă din nou, după cel de-al doilea război mondial.
Influențele nord-europene, scandinave sau germane impresionează prin simplitate și confort. Structurile de lemn, clasice, suple, acoperite de tapițerii de stofă sau piele predomină designul acelor ani. Linia este ușoară, minimalistă, cu accente naturale, iar fibra lemnului masiv foarte evidentă. Culorile sunt alese neagresive, fără ostentație. Se urmărește ergonomia, confortul și economia de spațiu.




Cu drag, de modă veche.
Sursa imaginilor.
Cand le-am vazut mi-am adus aminte de filmele americane clasice. Mi-as dori sa am asa un fotoliu, din care sa urmaresc meciurile 🙂 Bunicul meu avea asa un loc special.
Am sa postez o imagine cu 2 fotolii super-vintage ce le-am primit mostenire. De la bunicul meu. Asa ca impartasesc sentimentul tau pe deplin