Despre Florenta n-as incepe cu mobila de lemn masiv calatoria virtuala, ci cu cateva date istorice.

Leaganul renascentismului, locul de unde au pornit atatea schimbari majore ce au influentat omenirea, este orasul cunoscut sub atat de multe nume : Firenze, Florance, Fiorentina, Florenta. Familia de Medici, prin Lorenzo Magnificul a patronat cele mai renumite genii ale artei printre care Michelangelo, Donatello si Leonardo Da Vinci, a caror contributie au infrumusetat orasul la un nivel care ii permite sa stranga cele mai mari venituri in primul rand din turism.

Colaj cu Florenta sau Firentze

Cand spui Florenta sunt atat de multe de enumerat si cu atata greutate incat nu stii ce uiti si regreti ca ai uitat sa mentionezi. Fara o ordine anume, incep cu zona viticola Chianti, una dintre cele mai renumite din reginea Toscanei, cu arhitectura urbana constituita din palate vechi, biserici si strazi medievale ce face ca orasul sa aibe intreg centrul inclus in Patrimoniul UNESCO, Galeriile Uffizio ce gazduiesc o impresionanta colectie de arta. Ponte Vecchio traverseaza raul Arno din secolul XIV si dupa stiinta mea initial era ticsit cu tarabe de negustori. Orasul are o emblema atat de frumoasa, inflorata, rosie ce indeamna la contemplarea artelor mai mult decat la evocarea razboaielor.

emblema Florentei

Lemnul masiv este firesc sa faca parte din preferintele Florentinilor, cei ce au exponenti atat de vaza pe langa familia de Medici si printre capetele incoronate ale Europei medievale, existand un moment in istorie cand ducele de Toscana era membrul al familiei imperiale austriece, zona fiind pentru o perioada anexata imperiului cu capitala la Viena.

In ceea ce priveste stilul florentin de decor si design interior, pentru mobilierul de lemn masiv, in special cel din stejar, influentele perioadei renascentiste sunt evidente. Universal in decorul florentin este acceptat ca definitoriu decupajul si placarea cu aur sau foita aurita. Mobila are o caracteristica aparte pentru gama lemnului masiv care este tesitura din partea inferioara la toate picioarele mobilei, indiferent de model sau destinatie. Constructia pieselor este robusta, distinsa, facand o nota aparte intr-o zona a decorului interior care abunda de opulenta. Bunastarea florentinilor, istoria bogata si variata au facut ca orasul sa adune influente din toate colturile lumii. Un oras cosmopolit, atat de frumos incat indeamna la contemplatie. Turismul in Florenta este scump, castigul spiritual de nepretuit.

Va prezint o gama de mobilier din lemn masiv in stil Florence din care cu drag as propune o amenajare de exceptie. Culoarea este cea care incadreaza stilul la rustic sau elegant. Personal prefer finisajele rugoase, patinate, fara luciu de suprafata, cu evidentierea fibrei prin periere.

set florence Masuta de perete pentru vinuri stil Florence insula pentru bucatariedulapior pentru CD si DVD stil Florence  dressoir sau credent stil Florence cutie pentru lenjerie de pat Florence birou cu 7 sertare stil Florence

Cu drag de istorie si traditie neintrerupta