In prima parte, am prezentat montajul grinzilor si a OSB-ului premergator montarii izolatiei si a podelelor. Tot anterior am prezentat si lemnul Douglas ca material cu proprietati fizice si estetice superioare lemnului de rasinoase comun. In sfarsit s-a ajuns si la aceasta etapa, cu toate ca pare tarziu fata de articolul precedent, totusi trebuie luat in calcul ca intreaga casuta a aranjat-o Cipri cam de unul singur.

Prietenia care ne leaga are in componenta si inclinatia spre mesterit si de multe ori am stat cu el si am macinat idei pentru amenajarea casei lui, care chiar daca nu debordeaza de spatiu prea generos, este un camin cald pentru o familie de 2+2, poate +3 daca Andrea nu amana ceea ce a promis.

Podeaua este usor de montat, fiind necesara doar o slefuire a canturilor de imbinare pentru ca in momentul potrivirii pe sistemul click-clack sa alunece usor. Fiecare element a fost fixat cu holtzsuruburi, iar jocul de dimensiuni a elementelor creeaza un aspect placut, neregulat, fara monotonie. Vreau si sper sa am ocazia sa va prezint si imagini de la fabrica din Ferneziu care face podelele. Cipri a mai montat si o cuverturra izolanta sub podea, cu scop de separare termica si absorbant fonic. S-a aplicat un strat de bait si apoi lacul in 2 straturi. Pentru efectul de vintage baitul a fost stres ulterior cu o carpa pe alocuri si abia apoi lacuit. Am fost acolo si cand s-a ales mobila si urmeaza sa va arat imagini si cu mobilarea incaperilor cu mobila de lemn masiv de la MOBEL AMADEUS.

podea de lemn - montaj podele

izolatie pentru pardoseala

Izolatie pentru pardoseala

podele de lemn - montaj podele

placi de izolatie pentru pardoseala - montaj podele

izolatia montata pe pardoseala

detalii montaj podele

montaj final podele de lemn - montaj podele

podelel de lemn

Felicitari Cipri, buna treaba.